War for the Planet of the Apes

Am văzut ultima parte din franciza Planet of the Apes, şi a fost de-a dreptul sfâşietor. E vorba despre umanitate. Dar cum? doar e vorba în mare parte despre maimuţe? Cu atât mai bine se vede contrastul dintre natura umană să natura animală. Mai exact caracteristicile umane s-au “transferat” primatelor, iar oamenilor parcă le-a rămas ura şi dorinţa de supravieţuire într-un sens cu totul diferit.

Am văzut evoluţia fiecărui film în parte, dezvoltarea subiectului este complex. Un punct forte că nu s-a mers pe efectele noii plăgi ce s-a revărsat asupra omenirii, ci pe conflictul direct dintre cunoscut şi necunoscut. Starea conflictuală la nivel personal se revarsă la nivel inter-personal, luptele din interior se exteriorizează violent, neaducând nici un benificiu celor două părţi combatante. Scenariul apocaliptic ia loc într-un decor iernatic superb, fluiditatea luminii se asterne ca un fulg pe retină.

N-am fost foarte atras de această franciză, mai ales că am auzit câteva critici asupra acestei părţi, că nu prea are acţiune; aici îmi pare rău pentru acele persoane ce nu rezonează cu subiectul acestui film, dealtfel inteligent expus.

One thought on “War for the Planet of the Apes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *