Viața la casă

Un titlu al articolului care rezonează foarte bine cu viața la țară, dar de multe ori aceste două afirmații nu coincid. Liniștea rurală s-a mutat după preferințe în zone rezidențiale, undeva în apropierea marilor orase. Mai simplu spus, se preferă la casă dar nu prea departe de oraș. Această amplasare este un mix între urban și rural, nu se compară comfortul și linistea de la casă cu agitația din orașe. În copilărie am trăit la casă în apropierea unor păduri de foioase care mi-a lăsat amintiri frumoase. Chiar dacă în acest moment stau la o mai mare distanță de pădure, copacul fructifer răspăndit pe alocuri dă un alt aer grădinii. De aici rezultă o serie de beneficii: fructe proaspete din propria grădină, protejarea față de intemperiile de afară plus o protecție foarte bună când vine vorba de sezonul cald-umbra ce aduce răcoarea mult dorită.

Când te interesezi de proiecte case ai o anumită idee cum să arate locuința ta, până la terminarea proiectului cu siguranță ai schimbat o serie de idei. Chiar dacă ai ajuns la un rezultat dorit de tine, după construcția imobilului cu trecerea aniilor vei descoperi că vrei să aduci anumite schimbări, la nivel de interior sau exterior. Aceste lucruri sunt normale iar schimbarea este un proces natural care de multe ori îți aduce satisfacție personală.

Pot spune că am ajuns într-o astfel de situație și deja am câteva idei de redecorare, încât să mă facă fericit. Prefer o apropiere față de natură pentru că așa am fost obișnuit de mic, iar un astfel de loc îmi oferă satisfacție. Pot spune că pe viitor împreună cu soția avem un proiect de casă care să ne apropie mai mult de pădure. La marginea naturii sălbatice, unde grădina să se finalizeze la limita exterioară a pădurii. Dar până atunci avem multe planuri cu transformarea spațiului exterior al casei existente, căreia i-am conturat recent interiorul în silul dorit.

Lemnul este esențial în această combinație, o cărare din acest material ce ar conduce de la stradă până la scara exterioară din lemn pe structură metalică. Mă gândeam că această alee să se ramifice prin zona copaciilor și a viei. Iar pe alocuri să fie întreruptă de spații verzi.

Recent am descoperit că o astfel de “potecă” ar putea fi acoperită cu un aranjament clasic. Ceva care se inspiră din antichitate, în perioada romană stim foarte bine ce aranjamente aveau de-a lungul drumurilor sau locurilor de plimbare. O încadrare cu gust unde coloanele de cărămidă se îmbină perfect cu lemnul de pe jos și cel deasupra. Desigur calea de acces poate fi mai îngustă iar deasupra să fie o plantă liană cu flori impresionante, iar între coloane o “mare” de lavandă. Chiar dacă ar fi o distanță scurtă de 10-12 m de la un capăt la altul, 1-2 bănci pierdute pe ici colo te va face să te simți într-un loc perfect de relaxare.

La ce m-am mai gândit ar fi o zonă de arbusti ornamentali de conifere, care să dea un miros specific rășinos. Nu stiu exact încă care ar avea aceste specificații dar am aflat despre conifere că se dezvolta puternic în înălțime și lățime și au nevoie de mai mult spațiu decât celelalte soiuri de arbori. Spațiul relativ mic al grădinii mele nu îmi permite plantarea coniferelor mari, de aceea aș opta pentru coniferele de talie mai mică, precum tuia si ienupărul. Ce contează este că acești arbori sunt ideali pentru spațiile mai mici si iți infrumusețează grădina.

Momentan cam așa aș dori să arate în viitor exteriorul casei. Toate aceste modificări cu siguranță va creste valoarea sentimentală a imobilului în care trăiesc, voi aprecia fiecare colțisor amenajat și abia voi astepta să ajung acasă, care oricum este locul preferat din toată lumea.

În final dacă ajung să pun în aplicare aceste schimbări, voi fi curios cu cât a crescut prețul proprietății, un evaluator ANEVAR mi-ar da răspunsul căutat. Abrevierea ANEVAR vine de la Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și aceștia se ocupă de evaluare imobiliară în diferite cazuri. Toate aceste lucruri în ceea ce priveste un concept de pus în aplicare, de la proiect de casă, amplasare, amenajare exterioară se poate pune foarte simplu în slujba unor profesionisti. Ei cor prelua ideile tale și se vor asigura că vor duce la bun sfârșit fiecare aspect în parte. AIA proiect este un birou de proiectare care din câte am înțeles a mulțumit clienții pe care i-a avut de-a lungul timpului.

Un exemplu concis mai jos:

„De cate ori ne asezam seara la asfintit pe veranda ne amintim cu placere de prima discutie avuta cu echipa AIA . Am recomandat si vom recomanda AIA Proiect datorita colaborarii foarte bune cu profesionalism si totala eficienta. Atentia la cele mai mici detalii, excelenta comunicare si experienta dovedita ne-au sustinut sa construim o casa […]

Articol scris pentru Superblog 2017.

2 thoughts on “Viața la casă

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.