TripnHeal endodontie

Dantura este o parte fundamentală a organismului nostru și îl influențează într-o mare măsură. De aceea, sănătatea dentară este cel puțin la fel de importantă precum sănătatea organismului. Orice infecție din cavitatea orală și orice problemă care ține de sănătatea dentară se poate răsfrânge mai departe către alte părți alte organismului nostru. Este foarte important să vizităm medicul stomatolog în mod regulat, pentru controlul periodic. De asemenea, respectarea regulilor de igienă orală este esențială, dacă ne dorim o dantură sănătoasă și frumoasă.

 Astazi vom afla despre un procedeu medical complex aplicat la nivelul dintilor in anumite cazuri. Este vorba despre endodontie care este specialitatea medicinei dentare care se ocupă cu diagnosticarea și efectuarea tratamentului de canal absolut necesar atunci când pulpa dintelui (nervul) este afectată. Afectarea pulpei dentare poate apărea din varii motive cum ar fi: o plombă (obturație) profundă, a unei fracturi a dintelui, a unei infecții a canalului sau existența cariilor profunde netratate la timp.

În lipsa unui tratament endodontic se poate ajunge la pierderea dintelui, ceea ce creează necesitatea unor tratamente mult mai costisitoare decât înlocuirea acestuia. După ce medicul a stabilit că este nevoie de un tratament de canal, următorul pas este anestezierea pacientului și izolarea cavității bucale sau a dintelui afectat cu ajutorul digăi (un dispozitiv medical din cauciuc), astfel zona rămâne uscată și curată. Mai mult, se elimină riscul de a afecta alți dinți, sau de a înghiți fragmente dentare sau substanțe folosite în timpul tratamentului.

In termeni clinici, endodonția implică fie conservarea unei părți, fie a întregii pulpe dentare în sănătate, fie îndepărtarea întregii pulpe în boală ireversibilă. Aceasta include dinții cu țesut pulpar inflamat și infectat ireversibil. Nu numai că endodonția implică tratament atunci când este prezentă o pulpă dentară, dar include și conservarea dinților care nu au reușit să răspundă la tratamentul endodontic non-chirurgical sau pentru dinții care au dezvoltat leziuni noi, de exemplu, atunci când este necesar un tratament de canal radicular, sau chirurgie periradiculară.

Tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente proceduri. Dacă pulpa dentară (care conține nervi, arteriole, venule, țesut limfatic și țesut fibros) devine bolnav sau rănit, este necesar un tratament endodontic pentru a salva dintele. O procedură dentară utilizată pentru tratarea pulpei dentare infectate este tratamentul canalului radicular. Pulpa este nucleul țesutului moale al dintelui care conține nervi, aport de sânge și țesut conjunctiv necesar pentru sănătatea dinților. Acest lucru este cauzat de obicei atunci când bacteriile pătrund în pulpă printr-o cavitate profunda.

Tratamentul canalului radicular este necesar atunci când pulpa dentară este deteriorată ireversibil. Terapia canalului radicular nu se efectuează numai atunci când este necesară ameliorarea durerii de la o pulpă infectată sau inflamată. De asemenea, se face pentru a preveni semnele și simptomele adverse din sechelele din jur și pentru a promova vindecarea și repararea țesuturilor periradiculare din jur.

 

Am auzit de ceva timp despre turismul medical si acum am gasit cineva care face asa ceva in tara noastra. Piata serviciilor de turism medical din Romania este in crestere si isi va mentine ritmul de crestere si in urmatorii ani, atat timp cat tarifele serviciilor medicale practicate in Romania se vor mentine la un nivel mai scazut decat in alte tari.

In Vestul Europei, stomatologia nu este acoperită de asigurarile standard de sănătate. Iar ca exempluun implant dentar costa in Elvetia in jur 2.500 euro, in vreme ce in Romania este maxim 800 de euro.

Echipa noastră de medici, cu peste 10 ani de experiență, a fost atent selecționată pentru a vă putea oferi servicii medicale complete, în colaborare cu cele mai renumite clinici din Transilvania, oferind condiții pentru orice tip de tratament. Avantajele unei echipei profesioniste, împreună cu beneficiile unui tratament de înaltă calitate, clinicile private cu aparatură de ultimă generație cu care colaborăm și costul optimizat al serviciilor ne plasează în alegerea potrivită nevoilor tale.

 

Sună-ne acum

0756660293

Scrie-ne un mesaj

contact@tripnheal.com

Facebook

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: