Trei masuri pentru sarbatori sigure: preventie, planificare si testare

Această pandemie este o perioadă stresantă pentru toată lumea și acest lucru poate avea efecte grave asupra sănătății mintale. Dacă tu sau cineva care îți pasă te simți copleșit de emoții precum tristețe, depresie sau anxietate sau simți că vrei să-ți faci rău pe tine sau pe ceilalți este important să cauți ajutor. Mai mult de atât în perioada sărbătorilor simțim nevoia să fim împreună cu familiile si cunoscuții nostrii de aceea e necesar să parcurgem niste pași importanți.

Cum să trecem cu bine peste această pandemie? Cum poti petrece sărbătorile în siguranță?

Voi exemplifica pe scurt 3 măsuri pentru a trece cu brio de această perioadă:

      1.Preventie

 • Spălați-vă mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Uscați-le bine cu un uscător de aer sau cu un prosop curat. Dacă săpunul nu este disponibil, utilizați un dezinfectant pentru mâini cu cel puțin 60% alcool.
 • Evitați să atingeți nasul, ochii și gura. Folosiți un șervețel pentru a acoperi tuse sau strănut, apoi aruncați-l în coșul de gunoi.
 • Purtați mască care vă acoperă nasul și gura în toate situațiile de contact cu alte persoane străine și în zonele în care există o transmisie semnificativă.

      2. Planificare

Creați un plan de acțiune pentru gospodărie în cazul în care cineva din casa dvs. se îmbolnăvește de COVID-19. Ar trebui să discutați cu persoanele care trebuie incluse în planul dvs., să planificați modalități de îngrijire a celor care ar putea prezenta un risc mai mare de complicații grave, să vă cunoașteți vecinii și să vă asigurați că dvs. și familia dvs. aveți un plan pentru îngrijirea unui persoană bolnavă. Aceasta include planificarea unui mod de a separa un membru al familiei care se îmbolnăvește de cei sănătoși, dacă apare nevoia.

      3. Testare

sursa foto: blog.medplaza.ro

Totuși dacă am ajuns în situația de o posibilă infecție cu coronavirus ori contact direct cu o persoană infectată este important să ne asigurăm că am contactat sau nu această infecție prin testare. Cel mai la îndemână este un test rapid antigen pentru a scăpa de orice grijă si mai ales să nu ne fie frică să ne întâlnim cu familia și cei apropiați.  Mai ales ca se apropie sărbătorile și ne ferim foarte mult sa stam cu cei apropiati, astfel genul acesta de testare este o alternativa buna pentru sărbători linistite. Cand vorbesc despre aceasta evitare a intalnirilor de orice gen pot sa exemplific cu familia mea: avem 2 copii mici si in caz de infectare este greu sa iti imaginezi diferite scenarii cu ce s-ar putea intampla plus ca bunicii sunt cu diverse afectiuni si contactarea virusului ar fi o problemă reală pentru sănătatea lor.

Medplaza.ro pune la dispoziție testele rapide antigen și recomandă realizarea acestora de către personal medical specializat. În doar zece minute și la un preț excelent poți fi sigur că nu vei transmite coronavirusul celor dragi.

Eficiența testelor rapide antigen ale producătorului Really Tech este foarte bună cu următoarele specificații și avantaje ale acestui tip de testare rapidă antigen:

 •  ✓ Este cel mai nou tip de testare coronavirus;
 •  ✓ Poate indica infecția în faza acută a bolii;
 •  ✓ Poate indica infecția și la persoane fara simptome, dacă infecția este activă;
 •  ✓ Rezultat în 10 minute;
 •  ✓ Specificitate relativă: >99.9%;
 •  ✓ Sensibilitate: 96,17%;
 •  ✓  Acuratețe:  98,79%;
 •  ✓ Tipuri de testări: tampon nazo-faringian / tampon oro-faringian.

 

 

2 thoughts on “Trei masuri pentru sarbatori sigure: preventie, planificare si testare

 • December 21, 2020 at 21:09
  Permalink

  Pandemia nu trece decât când vor oamenii..
  Nici nu mă mai preocup să ascult știri și titluri..
  Nu-mi încarc conștiință cu prostii; îmi trăiesc viața normal fără frici și sperieturi televizate.
  Nici nu port masca în aer liber, decât în locuri aglomerate.
  Trebuie să facem contact cu virusul să ne imunizăm, altfel nu merge..

  Frica te face vulnerabil; îți scade imunitatea și te pregătește pentru alte boli și necunoscute.
  Trebuie gândit pozitiv și dat dovadă de curaj; cu fricile nu merge..!

  Reply
  • December 27, 2020 at 18:00
   Permalink

   Da, inteleg si sunt in mare parte de acord sa nu ne fie frica dar dupa cum am adaugat este mai mare grija pentru cei mai in varsta si vulnerabili. Desigur ca stresul si statul in casa iti influenteaza in mod negativ sistemul imunitar.

   Reply

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: