Top filme 2018

A trecut si anul 2018 in care am reusit contraperformanţa să văd mai puţine filme ca în anul precedent dar mult mai multe seriale. Dar am găsit multe producţii ascunse de ochii lumi şi care m-au surprins plăcut, de aceea s-ar putea să fie o listă mai puţin “celebră”. Ordinea va fi una aleatorie, după cum îmi aduc aminte:

BlacKkKlansman (2018)

Este un film care vine perfect în cadrul “miscărilor sociale” din America de astăzi, o ironie fină şi comică la situaţia actuală dar şi ceea din trecut. Unul dintre filmele inteligente ale anului trecut, Spike Lee revine într-un mod epic.

Spike Lee blaksmann.png

The Miseducation of Cameron Post (2018)

Un alt film foarte bun care se pliază la situaţia zilelor noastre unde descoperim o rezolvarea defectuoasă a unor probleme pentru o societate americană conservativă.

The Miseducation of Cameron Post (2018)

Juliet, Naked (2018)

Ethan Hawke are un fler în ceea ce priveste rolurile în dramediile romantice, ceea ce joacă în filmul Juliet, Naked îmi aduce aminte de seria Before. O producţie drăguţă care îţi inveseleste ziua, ceva care poate fi perfect doar dacă rezonezi cu personajele şi povestea lor.

juliet, naked ethan hawke.jpg

Bodied (2018)

În ultima perioadă în fiecare an apare cel puţin un film bun despre lumea rap-ului. Bodied este ultima descoperire, fiind o “odă” la adresa poeziei de stradă. O abordare brutală care te ţine în priză cu fiecare “battle rap”.

bodied film.png

First Reformed (2018)

Într-o societate parcă întoarsă pe dos în ceea ce priveste ideea de spiritualitate si care nu are puncte de reper în ceea ce priveste rolul religiei, acest film poate fi un început de a înţelege ceva. First Reformed nu vorbeste despre o anume parte din Biblie si nu recrează trecutul biblic, este o simplă poveste a prezentului. Care sunt problemele spirituale de acum? Cum arată problemele din interiorul bisericii? Întrebări care de multe ori nu sunt explorate cu adevărat în filmele de factură religioasă. Acest film adaptează prezentul la o poveste fictivă, ce are în prim plan un preot.

first-reformed-film

Leave no Trace (2018)

Drama unei familii (tatăl şi fiica) care îşi caută propria cale în “pustiul” pădurii, o izolare îndelungată faţă de societate. Întregul plan de a supravieţui în sălbăticie se năruie odată cu primele mari probleme de sănătate ale tatălui.

leave no trace

Private Life (2018)

Private Life e o comedie cu gust amar, unde Paul Giamatti şi Kathryn Hahn reusesc să ilustreze perfect viaţa unui cuplu în “căutarea” primului copil. O abordare care pare atât de reală încât te simţi jenat de detaliile intime din interiorul acestei familii. De multe ori situaţiile limită se rezolvă prin abordarea clasică: haz de necaz.

private life Paul Giamatti and Kathryn Hahn

Beirut (2018)

Chiar dacă se inspiră mai puţin din realitate, cadrul este unul istoric şi arată decăderea Libanului în timpul războiului civil ce a durat 15 ani. De la măreţie la ruină, devine o poveste clasică în Orientul Mijlociu. O întâlnim din nou pe Rosamund Pike, care devine “specialistă” în genul de producţii. Filmului nu îi lispeste acţiunea, având o intrigă alertă ce te aruncă în mijlocul mai multor facţiuni implicate în respectivul conflict.

beirut-film.jpg

Alpha (2018)

Alpha are o acţiune care se perindă într-un paleolitic îndepărtat, aici se înalţă maiestos vânătorul cu suliţa spre prada sa. Pare un The Revenant la nivel basic, dar mult mai credibil datorită imprejurările istorice.

alpha-movie-poster

Ready Player One (2018)

Steven Spielberg revine pe marele ecran cu un roller coaster prin mijlocul culturii pop, cu ajutorul unui univers online bazat pe realitate virtuală. Jocul se numeste OASIS şi este o alternativă atractivă la realitatea anului 2045, unde se petrece acţiunea filmului. Universul respectiv este o versiune cu upgrade a societăţii de astăzi, dependenţa de social media şi jocuri video se îmbină în acest joc la un nivel ce te face adictiv. Virtualul devenind pentru mulţi o realitate paralelă preferabilă în locul realităţii care o trăiau.

ready-player-one

Annihilation (2018)

Annihilation e un film care a creat multe controverse prin ceea ce expune dar si prin distribuirea sa. Alex Garland este regizorul care a mai regizat Ex-Machina, senzația SF anului 2016. De această dată vorbim de un proiect asemănător când vine vorba de inovație cinematografică.

Annihilation.jpg

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: