Top 5 jucarii la 2 ani

Fiul meu se apropie de un moment de rascruce, il observ in timp ce se joaca independent si imi dau seama ca are nevoie de mai multa stimulare. Dar nu trece multa vreme si gaseste o modalitate noua, captivanta de a folosi o jucarie pe care a folosit-o de n ori inainte. Trece de la folosirea intuitiva la folosirea creativa.

Suntem in mare masura minimalisti, dar tot avem o abundenta de jucarii care au ajuns in cutii, majoritatea sunt jucarii carora le-a trecut timpul si din pacate avem si o mana de jucarii care nu si-au gasit deloc locul.

Dar sunt cateva jucarii care de mai bine de un an nu au ramas mici, ci au crescut odata cu copilul.

Iata un top 5 al jucariilor lui Timotei ptr varsta 18-30 luni (1.5-2.5 ani).

5. Cani din plastic Ikea Mula

Aceste cani sunt folosite aproape zilnic la baita, la spalatul vaselor (el ajuta intr-un mod adorabil), la jocul in nisip, la jocul de-a gatitul, la depozitat creta.

Sunt stackable, deci poti construi un turn sau le poti stivui.

Fundul capacelor e gaurit in diferite modele ceea ce inseamna ca apa se scurge in feluri diferite si asta e, aparent, fascinant!

Sunt versatile si costa sub 10 lei. Se pot comanda de aici. Recomand 2 seturi. Noi avem numai unul si trebuie mereu sa le plimb dintr-un loc in altul.

4. Tractor cu remorca basculanta

Acest tractor e pe duca acum, dar succesul lui a fost de lunga durata si abia se tine pe roti tocmai pentru ca a fost tare iubit.

Consta din tractor cu cabina demontabila, remorca conectoare, remorca basculanta demontabila. Cauciucurile tractorului sunt si ele demontabile.

Jucaria e mica, cu piese foarte mici si are recomandare +3 ani.

Nu stiu de unde e pentru ca a fost primit de la niste prieteni. Mi-ar place sa stiu de unde e pentru ca in curand isi va da ultima suflare si ar fi super sa o pot inlocui.

3. Figurine tarani

Aceste 2 figurine au venit la pachet cu un alt tractor second hand, mai mare. Si tractorul mare are basculanta, dar n-are acelasi lipici ca tractorul mic si sigur nu are aceasi atractie ca figurinele.

Lui ii plac lucrurile mici, animalele mici, jucariile mici.

Figurina cu pantaloni a primit numele Ted dupa personajul din Apple tree farm, iar figurina cu rochita a devenit mamica. Ocazional Ted e tatic.

Cu ele sunt recreate tot felul de scenarii si evenimente, sunt bune la condus masini mici si tot felul de jocuri de pretins.

Complet nedirijat, copilul foloseste aceste figurine pentru a isi exprima sentimentele.

Inca ma surprinde cand il aud spunand ca Ted e suparat ca -insert aici motivul pentru care Timotei a fost suparat- sau ca Ted e bucuros ca -insert aici motivul pentru care Timotei e bucuros.

Foloseste figurinele astea cel putin zilnic si e clar atasat de ele.

Acestea sunt handmade, dar cred ca orice figurine ar avea un succes similar.

Iata aici o varianta simpatica. Peg dolls simple, perfecte pentru stimularea creativitatii. Foarte Waldorf.

2. Sortator Big Jigs

Acesta jucarie e usor de gasit, se poate comanda de aici la un pret nu chiar mic dar chiar face toti banii.

Copilul e cel care decide cum o foloseste si pana acum a gasit foaaarte multe modalitati. De la utilizarea intuitiva la cea creativa pot sa enumar: sortatul pe forme, sortatul pe culori, lasatul pieselor sa cada de la mica inaltime, construit, folositul bazei pentru catarat si construit, construirea de imagini geometrice plane pe podea, asezarea pieselor in echilibru, construirea de diverse masini (robot, tractor, tren), mancare de jucarie.

Imi imaginez ca in curand va ramane mica. Ne-a servit onorabil.

Tocmai cand m-am pus sa fac poze, Timotei a creat un tren!

Sunt impresionata ca a prins detalii pe care nu le-am discutat niciodata cu el. Chiar a surprins esenta trenului, a pus chiar si o bara intre roti. Cu jucaria asta si-a dezvoltat creativitatea intru-un mod remarcabil deci trebuie sa spun ca e o jucarie must-have!

 

1. Cuburi de lemn colorate

In fiecare dimineata cuburile astea sunt imprastiate in mijlocul covorului din living si in fiecare seara sunt adunate si puse in galeata lor.

Simple cuburi de lemn colorate. Must have.

Acestea, de la Cate-n luna si in stele vin intr-o adorabila caruta si au delicioase culori pastelate.

Bonus: Tren de lemn Ikea Lillabo

Se pare ca nu am putut sa ma rezum la 5!

Setul acesta e simplu si ieftin si absolut fascinant. Costa 50 lei si se poate cumpara de aici.

Are mai multe extensii care se pot achizitiona separat. Alternativ se poate achizitiona setul Lillabo la 100 lei cu acelasi numar de sine si piese de tren, dar care are o sumedenie de accesorii simpatice.

Cred ca vom mai lua in timp cateva sine ca sa putem construi piste mai complexe.

E fascinant si pentru mine. E ciudat cum te poate captiva plimbatul unui trenulet pe sine. E la fel de relaxant ca si nivelatul unei cutii de nisip cu grebla.

Acestea au fost cele 6 jucarii hit din casa noastra. Multumesc celor care ati citit pana la capat epopeea.

Sunt curioasa care sunt jucariile ce nu raman mici din casa voastra?

One thought on “Top 5 jucarii la 2 ani

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.