The Square – pătratul lumii contemporane

The Square e câştigătorul de anul trecut al unui Palme D’Or, iar o altă realizare notabilă fiind nominalizarea la categoria film străin a Oscarurilor de anul acesta. Un film despre arta în zilele noastre, curatorul unui muzeu (Claes Bang) de artă contemporană este în prim plan.

Arta contemporană care este extravagandă dar nu atrage atenţia omului obişnuit, de aici rezultă creearea unui mediu extravagant pentru a pune în evidenţă ceva care la origine deja este extravagant…m-am pierdut si eu la această frază. Oricum conversaţiile dintre personaje sunt de multe ori la fel de ambigue. Se fac scurte referiri comice la statutul artei moderne în zilele noastre, stiind bine că este desconsiderată de multe ori.

O producţie suedeză interesantă care a fost captivantă pentru mine, o incursiune în culisele unui muzeu care include proiecţii care fac referire la exibiţii de artă reale. Cred că e printre filmele europene preferate ale anului trecut, nu că aş fi văzut foarte multe. Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale) alături de Claes Bang sunt remarcaţii acestei pelicule.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.