The Shape of Water – forma apei

Guilermo del Toro revine în forță cu o nouă poveste cinematografică prezentată în stilul propriu. Pasionat al istorisirilor cu monstrii se reabilitează după soft-horror-ul The Crimson Peak și pe deasupra ajunge în atenția premiilor americane și chiar engleze (numai puțin de 12 nominalizări BAFTA). dea această dată aboredează o relație amoroasă dintre o femei și o creatură acvatică amazoniană. Amazonianul e o inspirație din filmul Creature from the Black Lagoon (1954) și seamănă și cu Abe din Hellboy, din această cauză s-a crezut că The Shape of Water ar fi un prequel, ceea ce nu este adevărat din spusele regizorului.

Nu m-am prea apropiat de istorisirea maestrului del Toro, dealtfel doar Hellboy l-am apreciat la potențial maxim. Totuși am fost plăcut surprins de următorii actori: Octavia Spencer care e amuzantă și se integrează foarte bine în rol, Michael Shannon care îl urmăresc încă de pe vremea seriei HBO The Boardwalk Empire, un actor genial și de această dată e perfect malefic, Richard Jenkins e artistul simpatic cu capul în nori. Ciudat că Sally Hawkins nu m-a convins cum a convins pe toată lumea, sigur o găsim la Oscaruri că în rest cam peste tot a fost menționată. Anii 70 și o fină adăugare de tentă de muzical îl plasează printre producțiile romantizate care atrag un public select american (mai ales cel de Oscar).

Umanul face contact cu o creatură și răspunsul e diferit: violență și iubire; frica de necunoscut creează violență iar înțelegerea cu adevărat duce la iubire. Personajul nostru feminin născut cu o dizabilitate este privit diferit de restul lumii iar ea la rândul ei priveste lumea cu alți ochi, astfel se clădeste o relație de compasiune.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.