The Lost City of Z

Am trecut de jumătatea anului 2017 şi au început să răsară listele cu filmele bune. Chiar dacă sunt apariții rarisime ici colo, te poți ghida în asa fel să nu înghesui nimic pe final de an.The Lost City of Z se numără printre filmele lăudate anul acesta, şi pe bună dreptate nu trebuie să îl ratezi.După ce termini de vizionat filmul ai o senzație că a fost o atmosferă din jungla lui King Kong dar molcom englezesc, plus un strop de Apocalypto lipsit de violență.

Locația, după cum v-ați dat seama, este jungla amazoniană undeva la începutul secolului XX. Explorarea este undeva la granița dintre Bolivia şi Brazilia, unde se dispută despărțirea teritorială prin intermediere englezească. Călătoria este pe zone nestrăbătute de picior de om alb, care vine să consemneze o lume necunoscută.

Am remarcat o descriere fidelă a epocii respective în concordanță cu evoluția socială ale acelor vremuri. În dorința de a ajunge într-un rang mai înalt personajul principal îşi sacrifică din viața de familie şi descoperă o nouă pasiune: explorarea junglei. Tematica principală este presărată pe alocuri cu dispute academice, de familie, de principii. Imaginea este una excelentă iar actorii Robert Pattinson si Charlie Hunnam au o prestație actoricească de remarcat. Tind să cred că îl voi vedea pomenit la ceva premii americane.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: