The Last Flag Flying – ironia patriotismului american

Atunci când esti în pană de idei în ceea ce priveste vizionare unui film este foarte bine să te gândești ce filme ți-au mai plăcut în trecut. De obicei unii cineaști abordează diferite teme sociale prin filmele lor ori alte lucruri care te interesează. O astfel de strategie am avut și eram curios ce mai face domnul regizor Richard Linklater, tipu care a făcut oficial furouri cu filmul Boyhood, și desigur franciza Before. Ultimele proiecte am văzut că sunt foarte diferite: Everybody Wants Some e o comedie foarte bună iar The Last Flying ultimul său film este o ironie fină la adresa patriotismului american.

Regizorul Richard Linklater e un artist desavarsit cand vine vorba de dezvoltarea celor doi protagonisti interpretati de catre Ethan Hawke și Julie Delpy în seria Before. Chimia dintre cei doi e una vizibila care transformă legatura dintre ei intr-o frumoasa poveste romantica cu iz de mister inspre fiecare final de peliculă.

Tot așa vedem o apropiere dintre personajele din Last Flag Flying, de această dată fiind vorba despre camaraderie, mai exact relația de prietenie care i-a legat în situații grele. Personajele sunt înterpretate de un trio excelent: Bryan CranstonLaurence Fishburne și Steve Carell. E interesant cum fiecare dintre cele 3 persoane au o personalitate diferită, dar care împreună în cele din urmă fac o echipă. Veterani de război din războiul vietnamez tratează latura patriotismului cu o ironie fină, dealtfel o dramă care face haz de necaz în momentele triste ale poveștii. Acest film este unul dintre surprizele plăcute ale anului trecut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: