The Last Flag Flying – ironia patriotismului american

Atunci când esti în pană de idei în ceea ce priveste vizionare unui film este foarte bine să te gândești ce filme ți-au mai plăcut în trecut. De obicei unii cineaști abordează diferite teme sociale prin filmele lor ori alte lucruri care te interesează. O astfel de strategie am avut și eram curios ce mai face domnul regizor Richard Linklater, tipu care a făcut oficial furouri cu filmul Boyhood, și desigur franciza Before. Ultimele proiecte am văzut că sunt foarte diferite: Everybody Wants Some e o comedie foarte bună iar The Last Flying ultimul său film este o ironie fină la adresa patriotismului american.

Regizorul Richard Linklater e un artist desavarsit cand vine vorba de dezvoltarea celor doi protagonisti interpretati de catre Ethan Hawke și Julie Delpy în seria Before. Chimia dintre cei doi e una vizibila care transformă legatura dintre ei intr-o frumoasa poveste romantica cu iz de mister inspre fiecare final de peliculă.

Tot așa vedem o apropiere dintre personajele din Last Flag Flying, de această dată fiind vorba despre camaraderie, mai exact relația de prietenie care i-a legat în situații grele. Personajele sunt înterpretate de un trio excelent: Bryan CranstonLaurence Fishburne și Steve Carell. E interesant cum fiecare dintre cele 3 persoane au o personalitate diferită, dar care împreună în cele din urmă fac o echipă. Veterani de război din războiul vietnamez tratează latura patriotismului cu o ironie fină, dealtfel o dramă care face haz de necaz în momentele triste ale poveștii. Acest film este unul dintre surprizele plăcute ale anului trecut.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: