The Handmaid’s Tale – un serial distopic

Recent am început să vizionez împreună cu soția serialul distopic Handmaid’s Tale, lansat de platforma Hulu. Adaptat după o carte cu acelaşi nume, scrisă de Margaret Atwood, fiind televizată datorită succesului avut de carte. Vremurile unei societăți distopice abordate de acest serial vine în corelație cu criza social-politică americană, din punctul de vedere al unora. Aici se trăgeau semnale de alarmă cu referire la poporul american sub “dictatura” lui Trump.

Chiar dacă este o asemănare forțată totuşi vedem o corelație cu situația drepturilor omului, care foarte uşor pot fi încălcate de un sistem mai puțin tolerant. Un prim episod vizionat care a lăsat impresie puternică printr-o abordare psihologică puternică.

Omenirea de-a lungul istoriei sale s-a confruntat cu atrocități la adresa umanității, acest serial vine să încerce sentimentele spectatorului cu privire la un nou sistem totalitar.

Ceea ce vedem este un sistem care controlează îndeaproape acțiunile cetățeanului, implicarea fiind de la nivelul cel mai de jos al structurii piramidei sociale, adică familia.

Într-un alt articol vom sublinia alte caracteristici importante… Va urma.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.