The Cloverfield Paradox (2018) – God Particle?

Dacă nu stiaţi eu asteptam cu nerăbdare noul film Cloverfield în cinematografe, era programat undeva prin aprilie. Dar ce te pomeneşti? Cei de la Netflix îl lanseză la ei pe platformă. Se întâmplă chiar cu ocazia Super Bowl, motivele fiind perfecte din punct de vedere al publicităţii: americanul de rând are cu ce se destinde după vizionarea marei finale şi desigur atragerea unei clientele printr-un proiect SF destul de cunoscut.

De ce un film cu un buget estimat de 24 de milioane de dolari ajunge pe Netflix şi nu în cinematografe? Cei de la Paramount realizează o premieră, fiind vorba de un film cu potenţial. Anul trecut au fost câteva SF-uri care nu au performat pe marele ecran (vezi Geostorm, Alien Convenant), cred că aveau datele necesare care indicau încasări slabe la box-office şi cu siguranţă s-a compensat cu o ofertă bună de la Netflix.

Eu cred că au făcut o alegere bună pentru că filmul per total e slăbuţ, desigur are câteva momente de genialitate. Dacă înainte am avut un prim “episod” filmat în stil found footage care declansează panica, al doilea este un thriller pe cinste, iar cel din urmă este un SF în spaţiu care să explice stiinţific toată tevartura. Datele catastrofei este puţin dificilă, în aceiaşi idee cu titlu (paradox sau God particle), dar ne lămureste încet spre final.

Avem o distriubuţie de menţionat (mai ales că sigur ne mai asteaptă o parte a patra): Elizabeth Debicki, Daniel Bruhl, Gugu Mbatha-Raw, Chris O’Dowd, Ziyi Zhang and David Oyelowo.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: