Tehnica albirii dintilor

Albirea dinților sau albirea dinților este procesul de luminare a culorii dinților. Albirea este adesea de dorit atunci când dinții se îngălbenesc în timp din mai multe motive și poate fi realizată prin schimbarea culorii smalțului dinților.  Degradarea chimică a cromogenilor din interiorul sau de pe dinte este denumită albire. Ca sa stiti ce substanta se foloseste Peroxidul de hidrogen (H2O2) este ingredientul activ cel mai frecvent utilizat în produsele de albire și este livrat fie ca peroxid de hidrogen, fie ca peroxid de carbamidă.

Ca si curiozitate m-am documentat pentru a afla cum se desfăsoară întregul proces de albire a dinților: când se difuzează în dinte, peroxidul de hidrogen acționează ca un agent oxidant care se descompune pentru a produce radicali liberi instabili. În spațiile dintre sărurile anorganice din smalțul dinților, acești radicali liberi instabili se atașează la moleculele organice de pigment rezultând componente mici, mai puțin puternic pigmentate. Reflectând mai puțină lumină, aceste molecule mai mici creează un „efect de albire”. Există diferite produse disponibile pe piață pentru îndepărtarea petelor. Pentru ca tratamentul de albire să aibă succes, profesioniștii în domeniul stomatologiei (igienist dentar sau dentist) ar trebui să diagnosticheze corect tipul, intensitatea și localizarea decolorării dinților. Expunerea în timp și concentrația compusului de albire determină punctul final de albire a dinților. De menționat că unele dintre efectele secundare frecvente implicate în albirea dinților sunt sensibilitatea crescută a dinților, iritarea gingiilor și decolorarea extrinsecă a dinților.De aceea este important sa mergem la un cabinet de medicina dentara pentru a afla problema cu care ne confruntăm, nu să luăm din comerț diferite tehnici făcute după ureche.

Albirea dintilor este o procedura ușoară ce se efectueaza de rutina in cabinetele de medicina dentara. Nu trebuie neapărat să vă schimbați obiceiurile pentru a vă albi dinții. Pur și simplu înlocuirea pastei de dinți obișnuită cu pastă de dinți de albire este o modalitate excelentă de a începe să vă albiți zâmbetul treptat. Folosind o apă de gură de albire, încercarea de benzi sunt alte moduri bune pentru a suplimenta obiceiurile de igiena orala normale. Anumite alimente și băuturi pot provoca decolorarea dinților. Aceste alimente includ cafea, ceai, vin și băuturi sportive. Fumatul poate provoca, de asemenea, pete.
Înainte de a trece la alternativele de albire a dinților, se recomandă ca pacientul să intre în cabinetul stomatologic pentru a avea un examen oral complet care constă într-un istoric medical, dentar și social complet. Acest lucru va permite clinicianului să vadă dacă există vreun tratament care trebuie făcut, cum ar fi restaurări pentru îndepărtarea cariilor și să evalueze dacă pacientul va fi sau nu un candidat bun pentru a face albirea. Clinicianul ar debrida (curăța) suprafața dintelui cu un scaler cu ultrasunete, instrumente de mână și, eventual, o pastă pentru a îndepărta petele extrinseci, așa cum s-a menționat mai sus. Acest lucru va permite o suprafață curată pentru beneficiile maxime ale oricărei metode de albire a dinților pe care pacientul o alege. Mai jos se vor discuta diferitele tipuri de metode de albire a dinților, inclusiv aplicarea internă a albirii și aplicarea externă prin utilizarea agenților de albire.

Clinica stomatologica Prolident din Cluj-Napoca a fost infiintata in anul 1996. Experienta echipei a fost mereu sustinuta de cea mai noua tehnologie din domeniu, in realizarea profesionista a tratamentelor. Intreaga gama de servicii stomatologice pe care clinica Prolident o ofera este adaptata necesitatilor fiecarui pacient, la cea mai buna calitate.

Contact:

+40-264-542-446

Contacteaza-ne cu incredere

Str. Memorandumului, nr. 8

Cluj-Napoca, Cluj, Romania

+40 741 215 513

Orar Clinica

L-V: 8-19 | S: 9-13 | D: Inchis

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: