Statii de incarcare masini electrice

O stație de încărcare, numită și încărcător EV sau echipament de alimentare pentru vehicule electrice (EVSE), este un echipament care furnizează energie electrică pentru încărcarea vehiculelor electrice conectate (inclusiv hibride, vehicule electrice de cartier, camioane, autobuze și altele).

Deși bateriile pot fi încărcate numai cu curent continuu, majoritatea vehiculelor electrice au un convertor AC-DC la bord care le permite să fie conectate la o priză electrică standard de curent alternativ de uz casnic. Stațiile publice de încărcare ieftine de putere redusă vor furniza, de asemenea, curent alternativ, cunoscut sub numele de „stații de încărcare AC”. Pentru a facilita încărcarea cu o putere mai mare, care necesită convertoare AC-DC mult mai mari, convertorul este încorporat în stația de încărcare în locul vehiculului, iar stația furnizează curent continuu deja convertit direct vehiculului, ocolind convertorul de la bordul vehiculului. Acestea sunt cunoscute ca „stații de încărcare DC”. Majoritatea modelelor de mașini complet electrice pot accepta atât curent alternativ, cât și curent continuu. Stațiile de încărcare oferă conectori care se conformează unei varietăți de standarde. Stațiile de încărcare DC sunt de obicei echipate cu mai mulți conectori pentru a putea alimenta o mare varietate de vehicule.

Stațiile publice de încărcare se găsesc în mod obișnuit pe stradă sau în centre comerciale de vânzare cu amănuntul, facilități guvernamentale și alte parcări

Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) a definit următorii termeni:[2]

Priză: portul de pe echipamentul de alimentare a vehiculului electric (EVSE) care furnizează energie de încărcare vehiculului
Fișă: capătul cablului flexibil care face interfață cu priza de pe EVSE. În America de Nord, priza și ștecherul nu sunt folosite deoarece cablul este atașat permanent la EVSE.
Cablu: un pachet flexibil de conductori care conectează EVSE cu vehiculul electric
Conector: capătul opus al cablului flexibil care face interfață cu admisia vehiculului
Priză vehicul: portul vehiculului electric care primește putere de încărcare

Deținerea unui vehicul electric este o decizie grozavă. Vehiculele electrice sunt mult mai bune în comparație cu vehiculele pe benzină. Este bun pentru mediu, economic și ușor de întreținut. Dar, mulți încă ezită la gândul la dificultatea de încărcare.

Pe măsură ce industria vehiculelor electrice crește, din ce în ce mai multe stații de încărcare sunt construite în locații cheie. Totuși, cel mai bun mod de a-l încărca este să ai acasă un încărcător, deținerea unui încărcător este cea mai bună mișcare pentru a te bucura pe deplin. Iată câteva dintre beneficiile de a avea acasă un încărcător:

Mai ieftin. După acoperirea costului de instalare, costurile de încărcare a facturilor de electricitate vor fi mai ieftine în comparație cu plățile în stațiile publice de încărcare. De asemenea, oferă date în timp real despre energia utilizată pentru cererile de beneficii fiscale. Există, de asemenea, stații de încărcare solare inteligente care utilizează excesul de energie solară atunci când sunt programate.

Comoditate. Deținerea unui încărcător pentru mașină electrică oferă control asupra momentului de încărcare. Nu este nevoie să te bazezi pe stațiile publice de încărcare. Acest lucru pune capăt nenumăratelor zile și orelor pierdute în alinierea și așteptarea încărcării vehiculului electric. Doar conectați masina la încărcător și concentrați-vă pe lucrurile de făcut. Cu o încărcare suficientă pentru consumul zilnic, călătoriile lungi sunt singurul moment în care un vehicul electric trebuie să viziteze o stație publică de încărcare.

Spre deosebire de majoritatea proprietarilor de mașini convenționale pe benzină, proprietarii de vehicule electrice pot „reîncărca” acasă – doar trageți în garaj și conectați-l. Proprietarii pot folosi o priză standard, care durează ceva timp, sau pot instala un încărcător de perete pentru o încărcare mult mai rapidă. Toate vehiculele electrice vin cu un kit de conectare pentru acasă compatibil cu 110 volți sau Nivel 1.

Cat priveste statii de incarcare pentru acasa iti recomandam cu incredere sa comanzi statii de incarcare electrice eOrion. Raportul calitate/pret excelent pentru aceste statii, certificatele de calitate si garantie atasate, livrarile ferme in ambalaje securizate, consultanta, toate definesc marca inregistrata eOrion.

Statie de incarcare electrica I-CON PREMIUM Wallbox

Statia de incarcare electrica I-CON PREMIUM Wallbox, Autostart DLM + Bluetooth, 11kW, LED indicator,conector T2 antivandal cu obturator, Gewiss GWJ3303A reprezinta o solutie optima pentru incarcarea masinilor electrice, se alimenteaza la 380-400 V (priza incarcare EN 62196 – tip 2) si are o putere maxima de incarcare de 11kW. Statia se caracterizeaza prin dimensiuni reduse si un design elegant si compact, fiind perfecta pentru uz casnic, dar si privat. Aceasta asigura o incarcare rapida, sigura si fiabila a oricarui vehiculului electric, in conformitate cu standardele internationale. 

Statie de incarcare electrica I-CON Wallbox

Statia de incarcare electrica I-CON Wallbox, Autostart, 4,6kW, conector T2 cu cablu, Gewiss GWJ3011A reprezinta o solutie optima pentru incarcarea masinilor electrice, se alimenteaza la 220-230V (priza incarcare EN 62196 – tip 2) si are o putere maxima de incarcare de 4.6 kW. Statia se caracterizeaza prin dimensiuni reduse si un design elegant si compact, fiind perfecta pentru uz casnic, dar si privat. Aceasta asigura o incarcare rapida, sigura si fiabila a oricarui vehiculului electric, in conformitate cu standardele internationale. 

 

Noi, Orion & GDS Electric SRL, suntem prezenti in Romania din 1997 cu unul dintre cele mai mari si mai complexe showroom-uri de corpuri de iluminat, materiale electrice si automatizari din Romania, cu o echipa de ingineri care ofera solutii si echipamente atat proiectelor de iluminat rezidential, tehnic, stradal sau festiv, cat si solutii si echipamente pentru distributie electrica si control industrial.

430013 Baia Mare, Bd. Bucuresti 108

tel: 0262 218357, 0262 277896, 0744 626201

fax: 0262 218357, 0262 277896

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: