Semne si simptome ale deficitului de vitamina B12

Vitamina B12 face parte din familia vitaminelor B, alaturi B1, B2, B3, B6 si B9 si este necesara pentru buna functionare a sistemului nervos si productia de celule rosii.

Primele semne care pot indica o lipsa de vitamina B 12 sunt starile de ameteala, oboseala, bataile accelerate ale inimii si paloarea. Pe masura ce deficitul de B12 se accentueaza, pot sa apara tulburari digestive (greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, balonare), senzatia de furnicaturi si arsuri la nivelul mainilor si picioarelor, tulburari de vedere, probleme de memorie, depresie, tulburari comportamentale.

Atunci cand deficitul de vitamina B12 se instaleaza pe o perioada mai lunga de timp, se poate o forma tipica de anemie, numita anemie megaloblastica. Anemia megaloblastica se manifesta prin globule rosii marite, care nu isi mai pot indeplini functia de a transporta oxigenul in tesuturile organismului. Nu degeaba este supranumita si „vitamina rosie” avand un rol esential in transportul oxigenului in organism si in sinteza hemoglobinei. Datorita proprietatilor sale, vitamina B12 este necesara pentru functionarea normala a sistemului nervos si a creierului.

Un aspect de retinut este faptul ca vitamina B12 este hidrosolubila, astfel nu poate fi stocata in organismul uman pentru utilizare ulterioara, asadar avem nevoie in fiecare zi de un aport de B12. Astfel va recomand marca B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital ce este un supliment alimentar cu vitamina B12, in caz ca aveti o carenta a acestei vitamine.

Cum trebuie folosit B12 Vital?

Pentru a asigura un aport optim de vitamina B12, se recomandă să utilizați un produs adecvat ce conține vitamina B12.
Un comprimat de B12 ››ANKERMANN‹‹® Vital conține 100 µg de vitamina B12; luat în mod regulat, poate contribui semnificativ la asigurarea necesarului dumneavoastră de vitamina B12 pe termen lung.

Recomandare de administrare:

Luați 1 comprimat pe zi. Comprimatele B12 ››ANKERMANN‹‹®Vital trebuie înghițite întregi (nemestecate), cu o cantitate suficientă de lichid, de preferință înainte de micul dejun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.