Seara de poveste-bursa binelui

Dacă nu stiaţi există o bursă a binelui unde diferite  organizațiilor neguvernamentale, sunt înscrise cu diferite proiecte pentru a face un bine comunităţii în care trăiesc. Aici fiecare dintre noi putem dona pentru a susţine activ anumite proiecte care considerăm că rezonează cu persoana noastră. Desigur fiecare iniţiativă are importanţa sa, dar susţinerea ta poate să îi aducă proiectului tău preferat o şanşă de a câştiga Bursa Binelui: la finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător. În etapa finală s-au înscris 44 proiecte și inițiative sociale susținute de 43 organizații neguvernamentale și mulți alți oameni de bine.

Totuşi eu vreau să vă atrag atenţia asupra unui proiect ce m-a sensibilizat în mod personal. “Seara de poveste – poveste continuă” se ocupă de copii pentru care perioada grea de tratament in diferite afectiuni produce efecte la nivel psihologic si au nevoie de sprijin. #SearaDePoveste a inceput intr-un salon de spital, acum sunt doua spitale de copii pe lista cu doua seri in fiecare saptamana. Si sute de copii care se bucura cand voluntarii intra in salon.

 

Fiind părinte de foarte puţin timp (18 luni), viaţa mi s-a schimbat şi acţiunile mele implică şi grija asupra copilului. O responsabilitate frumoasă şi plină de bucurii dar şi tristeţe când stii că pe puiul tău îl doare ceva. Activităţile zilnice implică citirea a multe cărţi şi fiecare poveste îl atrage cu ceva: imită animale, face tit-tit la orice are cel puţin o roată. Recent a fost destul de bolnăvior şi i-am făcut pe plac citind o multitudine de cărţi, la finalul fiecăruia cerea: “ata, ata, ata”, adică alta, alta şi repede mă conformam.

Îl vedeam că oricât de bolnăvior era orice durere dispărea la apariţia unei cărţi. De aceea vă spun despre “Seara de poveste”, pentru că apreciez acei voluntari care merg şi citesc cărţi copiilor din spitale. Cred cu tărie că acei copii sunt la fel de entuziasmaţi ca şi copilasul meu, mai mult de atât această activitate îi ajută la o vindecare mai rapidă. E important ca cineva să fie lângă ei în suferinţele lor. Mă bucur că există o asemenea iniţiativă în ţara noastră, chiar am să mă interesez dacă pot să fac un asemenea voluntariat în zona mea.

Dacă vrei să faci un bine cu siguranţă te poţi implica în comunitatea ta, dar mai mult poţi să găsesti organizaţii care se ocupă de diferite probleme şi să ajuţi prin donaţii: fie materiale, fie prin voluntariat. Fiecare dintre noi putem să schimbăm ceva, să facem lumea noastră mai bună, să fim mai buni, schimbarea vine cu fiecare dintre noi. Dealtfel indiferenţa de durerea aproapelui nostru nu duce la nimic bun.

Donează pentru mai multe seri de poveste aici

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: