Scutece textile romanesti: Bebestrumf

Primul meu contact cu un scutec fabricat in Romania a fost cu marca Bebestrumf: este vorba de un scutecel cu elastic butonierat si interior minkee rosu pufos, cu inserturi de microfibra.

La prima examinare l-am sucit pe toate partile, i-am mangaiat blanita, m-am mirat ca la nici un alt scutec textil nu am mai fost impresionata de cusaturi si pentru cateva clipe am ramas nedumerita cu privire la cum functioneaza elasticul butonierat.

Dupa testare, scutecelul acesta deosebit mi-a intrat in suflet si m-a facut sa ma gandesc la faptul ca multe mamici isi cheltuie banii (la fel ca mine), pe scutece produse in Statele Unite, China, Polonia, UK samd, cand ar putea sa dea aceasi suma de bani pentru un produs la fel de bun sau poate chiar mai bun, produs in Romania.

Scutecul in cauza a venit cu doua inserturi de microfibra marime mica si mare, cu absorbanta foarte buna. Pentru nou nascut se poate folosi numai insertul mic, iar apoi se combina in functie de nevoile copilasului. Noi am cumparat scutecul cand Timotei avea 6 kg si am pus din start ambele inserturi.

Timotei la 9.4 kg, un strengar adorabil.

Acum la 9 luni am adaugat si un absorbant subtire de canepa desi nu am avut niciodata scurgeri. De regula il schimb pe Timotei cand se trezeste si chiar inainte sa il pun la somn, deci sta intr-un scutecel intre 2 si 3 1/2 ore. Inserturile s-au comportat exemplar.

In ceea ce priveste spalatul, la fel ca toate scutecele lui Timotei, si acesta este supus rutinei clatire-spalat la 40 de grade-clatire cam de 2 ori pe saptamana, iar ocazional primeste si o spalare la 60 de grade. Rutina mea de spalat scutece o gasesti aici.

In privinta potrivelii pe fundulet, aceasta este setarea minima, iar alaturat, pentru comparatie e un Lil Joey pentru nou-nascuti.

Am fost curioasa daca il vom putea folosi pana la aprox 15 kg, si m-am gandit sa fac o comparatie cu Bambino mio Miosolo care e unul din cele mai mari scutece OS. Miosolo e ceva mai mare la setarea maxima, dar nu cu mult.

Si aceasta e comparatia cu Miosolo la setarea minima.

 

M-a surprins faptul ca pielea lui Timotei se intelege bine cu minky, as fi crezut ca minky mentine umezeala cam ca bambusul, dar nu e deloc asa. Strengarul chiar se inroseste repede la umezeala, dar la minky reactioneaza ok.

Per total sunt foarte multumita de acest scutec. E superb, isi face treaba si e handmade. In handmade, doua lucruri nu-s la fel iar pentru mine asta e special. In plus, cumparand produs in Romania de o mamica ce lucreaza de acasa, am incurajat economia tarisoarei noastre.

Poti cumpara scutecele Bebestrumf de aici.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: