Royal la Brasov

Eu cu soţia avem o vorbă: dormim noaptea ca royalties. Adică unul într-o cameră celălalt în altă cameră. Cauza principală este că trebuie să mă odihnesc bine în unele nopţi înainte de a merge la servici. Iar puiul nostru de 1 an şi 2 luni nu are cel mai linistit somn şi câteodată are chef de joacă ori să plângă. Desigur de obicei ne găsim toţi trei într-un loc când vine somul pe la gene. Mă gândesc că ne va fi mai greu atunci când vom călători, mai ales că se va întâmpla cât de curând, avem deja planificată pe vara viitoare o excursie în afara ţării.

Dar în ceea ce priveste excursiile pe meleagurile noastre a fost cât pe ce să mergem la Brasov cu ocazia Festivalului de film Dracula. Fiind cam singurul oraş mare din ţară pe care încă nu am apucat să-l iau la picior. Şi asta ne sâcâie pentru că stim ce frumuseţi aşterne judeţul şi orasul Brasov. Într-un târziu vom ajunge şi în această parte a ţării, mai ales că am ochit un loc unde să poposim în stil – like royalties. Locul de campare vine prioritar după care facem traseele cu obiectivele de vizitat.

Pentru că ne place aerul tare de munte ne-am gândit la Poiana Brasov, Hotel Royal Poiana Brașov pare locul ideal pentru cineva cu adevărat royal: pat dublu bifat, loc de joacă pentru cel mic bifat, aer curat bifat. De aici urmează drumul spre locurile ţintite, 3 direcţii se văd în zare pe parcursul a câteva zile:

La început 1-2 drumeţii cu nivel de dificultate scăzut, doar trebuie cărat şi ăla mic în spate. Pentru a ajunge la oraş cobori la vale doar 12 km pentru a vizita obiectivele turistice, centrul istoric fiind întotdeauna primul pe listă, aici vei găsi în orice oraş locurile cele mai importante. Central este piaţa Sfatului iar în mijloc poposeste Casa Sfatului ce găzduieste Muzeul Judeţean de Istorie, de aici cu siguranţă vom cumpăra o carte după tradiţia familiei, doar nu degeaba am absolvit istoria. După care vom vizita Biserica Neagră, un simbol ar oraşului Brasov, din câte am înţeles se află la doar câteva minute de centru. Pentru că e un oraş modern construit în jurul unei cetăţi vom găsi turnurile şi străduţele înguste un motiv de delectare în plimbările noastre.

Să nu uităm de castele, avem 2 de neratat: Râşnov şi Castelul Bran. Dacă aveţi cazare la Poiana Brasov sunteţi chiar la mijloc faţă de tot ceea ce puteţi vizita: oraşul la 11 km în nord-est, Râşnov la 11 km în vest şi Castelul Bran la 24 de km în sud-vest. Pot spune că staţiunea Poiana Brasov e locul perfect de unde să porneşti spre destinaţiile principale din judeţul Brasov. Ce să mai zic, dacă mergeţi iarna aţi nimerit la cea mai renumită staţiune pentru sporturile de iarnă din România, aici veţi găsi 9 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate. Geografic vorbind se află la poalele Postăvarului la o altitudine de 1030 m, iar aici din câte am citit este cea mai densă şi modernă dotare turistică montană din ţara noastră.

 

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: