Ready Player One (2018) – Să înceapă jocul!

Pentru început vreau să remarc că la Oradea, filmul Ready Player One s-a lansat incă de ieri (28 martie) şi-n afară ţării ajunge în cinema abia în 30 martie. Cred că pentru prima dată nu îmi pare rău să sunt din provincie, din punct de vedere cinefil vorbind.

Steven Spielberg revine pe marele ecran cu un roller coaster prin mijlocul culturii pop, cu ajutorul unui univers online bazat pe realitate virtuală. Jocul se numeste OASIS şi este o alternativă atractivă la realitatea anului 2045, unde se petrece acţiunea filmului. Ready Player One este bazat pe romanul bestseller omonim al lui Ernest Cline care a devenit un adevărat fenomen în ultimii ani, cred că filmul va fi un succes în dreptul generaţiei de astăzi. Universul respectiv este o versiune cu upgrade a societăţii de astăzi, dependenţa de social media şi jocuri video se îmbină în acest joc la un nivel ce te face adictiv. Virtualul devenind pentru mulţi o realitate paralelă preferabilă în locul realităţii care o trăiau.

Cam asta este esenţa acestui film, dar mesajul nu este transmis agravant ci prin intermediul comediei, romantismului şi nu în ultimul rând prin acţiune. O retrăire a aniilor 80 dar cu o mulţime de referinţe din cultura pop, de la jocuri video, filme celebre (ca de exemplu The Shining) la muzică. Un amalgam care nu strică întregul concept ci îi dă stil şi îl face cool. În concluzie este cel mai bun film care l-am văzut în cinema anul acesta.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: