Răzbunarea țigăncii: pălăria fatală şi nazistul

Măi să fie am vizionat primul film românesc pe anul acesta, asta dacă nu se pune la număr Haplea. Oricum sigur am sărit peste câteva producții importante până să ajung la producția independentă de prin Cluj, pe nume “Răzbunarea țigăncii: pălăria fatală şi nazistul”.

Lansat de curând la Cinema Florin Piersic din Cluj, va lua drumul Bucurestiului în scurt timp. Până ajunge pe o scară mai largă în toată țara, vă las două vorbe scrise să stiți despre ce e vorba.

Acest film este o combinație de film de epocă şi contemporaneitate, plus câteva licăriri video de arhivă pentru a ne aşeza în anul 1940. De aici e povestea intrigantă a două fete care îşi întâlnesc “sorocul” prin intermediul unei țigăncii “deschizătoare” de drumuri în lumea vrăjilor.

Ca o paranteză vreau să subliniez că plângerile unui prieten asupra faptului că cineasti români nu profită de frumusețea autohtonă (urâțind personajele feminine) ar trebui să ia sfârşit începând cu acest film. Alt lucru frumos scos în evidență e oraşul Cluj-Napoca, iar dacă nu l-ai vizitat, acest film o să te facă să vrei.

Dacă la noi nu se mai fac prea multe filme de epocă, ce să zic de film mut sau alb-negru, trei elemente ce le vei găsi la “răzbunarea țigăncii”. Stim bine că în filmul românesc eram obisnuiți să fim scoşi la o ciorbă prin bucătarie, de această dată se iese la un păhărel prin cârciumă. Aici să nu uităm de umorul specific ardelenesc și de graiul specific acestor meleaguri, care te apropie de o regiune pe care nu o prea vezi în filmele românești, fără să omitem operele regizorului Marian Crișan.

2 thoughts on “Răzbunarea țigăncii: pălăria fatală şi nazistul

 • May 3, 2017 at 13:22
  Permalink

  Am inteles ca urmeaza si alte serii, ca filmul va avea prelungire. Are momente foarte inspirate, foarte frumoase artistele. Au fost si unele episoade mai putin profesioniste, care m-au scos din filmul de epoca si m-am pomenit la un spectacol scolar ( scena cu fiul sepcarului).
  Pacat ca pentru doua scene picante nu-l pot recomanda la copii. In general e regretabil faptul ca nu mai putem merge la film cu toata familia.
  In rest, am ramas cu o impresie mai mult buna, recomand.

  Reply
  • May 6, 2017 at 19:18
   Permalink

   Da, urmeaza chiar saptamana viitoare (12 mai) o alta serie, lansarea va fi in Cluj la Cinema Florin Piersic la ora 20 din cate am auzit. Ca orice film poate avea unele scapari, plus ca aici vorbim despre un film independent. Ma bucur ca imi confirmati recenzia. 😀

   Reply

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: