Raspundem in 30 de zile

In ultimele saptamani am inceput sa strang niste acte si m-am lovit de anumite circumstante la care nu m-am gandit ca ar exista. Sunt in derularea vanzarii unui imobil, prima tranzactie de acest gen pentru mine si am ramas stupefiat de timpul de asteptare pentru unele acte necesare. Chiar daca unele cerinte s-au rezolvat relativ repede: o saptamana pentru acordul bancii ca pot vinde (pentru ca e cumparata prin credit)…oricum mi se pare ceva ireal ca cineva ar putea sa te impiedice sa iti vinzi proprietatea daca esti cu toate darile la zi.

Trecem peste acest detaliu si ajungem la timpi de asteptare imensi: trebuie sa dovedesc ca drumul de acces la casa este drum public, drum pe care mai sunt cel putin alte 50 de case locuite. Se poate depune cererea la primarie cu timp de asteptare 30 de zile sau la cadastru cu acelasi timp de raspuns. Inteleg ca la stat de multe ori merg asa lucrurile dar la sistemul bancar de ce ne lovim de acelasi timp de asteptare de maxim 30 de zile in cazul eliberarii unui act?

In ambele cazuri, la ambele sisteme contribuim cu bani si suntem tratati in acest fel. Stiu ca unele documente si unele sarcini necesita timp, ca sunt si altii care asteapta la rand, dar mi se pare exagerat. Ce ar fi daca si eu as lungi timpul cu platile mele? Cred ca instantaneu mi se va atasa eticheta de rau platnic.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: