Produs in Romania: Scutece by Amelia

Saptamana trecuta am primit un nou scutec textil produs in Romania, pentru testare: acesta e venit din Sannicolau Mare si a fost cusut by Amelia.

Amelia este o mamica ce a descoperit in urma cu 3 ani scutecele textile si curand dupa, pasiunea pentru cusut. Imi povesteste ca sotul i-a facut cadou o masina de cusut si asa a luat nastere dragul de handmade.

Scutecul primit pentru testare este un AI2, adica un sistem alcatuit din 2 parti: cea impermeabila si cea absorbanta.

Sper ca am reusit sa surprind in poze dragalasenia acestui AI2. Acest model de scutec pe care l-am mai admirat pe pinterest si etsy, se distinge de scutecul mainstream prin forma picioruselor, cusaturi neascunse si extra spatiu ptr forme generoase.

Arata handmade si oarecum retro. E superb.

Ca potrivire pe fundulet, se poate folosi de la 3 pana la 18 kg si e ideal pentru grasunei, cu elastic moale si pliuri generoase pentru pulpane.

In ce priveste absorbanta, scutecul vine cu un insert lung de bambus si bumbac organic, ce se prinde cu capse. E prevazut si cu un buzunar pentru extra absorbanta in caz de nevoie.

Eu una cred ca e gandit ptr heavy wetters ptr ca dupa 4 ore insertul nu era complet saturat. Cu un insert de canepa, rezista o noapte intreaga.

Dupa cum se vede, Timotei e mare fan.

Pentru copilasi mai micuti, sigur ii puteti cere Ameliei un insert mai mic. De asemenea ea coase si scutece cu buzunar, fitted, protectii (cover), wetbag-uri si absorbante pentru the ladies.

Ca sa inchei, ne place mult scutecul cu robotei si inca si mai mult de cand am discutat cu Amelia. Ziceam intr-un alt articol ca imi place sa cumpar handmade pentru ca fiecare lucru handmade e diferit si asta e special pentru mine. Ei, mai este un motiv pentru care imi place handmade: are o poveste.

Si iata, scutecele by Amelia sunt o alta alternativa romaneasca la scutecele mainstream. Ce am descoperit testand scutecele romanesti este ca fara exceptie, producatorii romani se straduie ca materialele si produsul finit sa fie de cea mai buna calitate posibila, chiar mai buna decat a multor marci straine si la pret similar sau mai mic.

Puteti cumpara scutecele by Amelia de aici, la preturi intre 55 de lei (fittted), si 70-80 de lei (AI2 si cu buzunar).

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: