Pregatiri pentru Sri Lanka: putina liniste sufleteasca

Cand am cumparat biletele pentru Sri Lanka in urma cu 9 luni, am facut-o pe impuls.

Hei. Sunt bilete de avion la oferta pentru Sri Lanka. Hai sa le luam! Yaaaaaay

Si apoi ne-am gandit ca a fost o greseala, ca e prea mult pentru noi, pentru copil, ca am putea sa folosim banii altundeva si cireasa de pe tort… vai nu, posibilitatea de febra dengue. Si febra tifoida.

Hai sa anulam. Ok. Ba hai sa nu anulam. Da e ok, daca vrei tu sa anulam, anulam! Deci cum facem?

Nu stiu cati dintre voi au un miez aventuros imbratisat strans de multa anxietate (printre alte lucruri), dar in cuplul nostru cam asa sta treaba. Ne incurajam unul pe altul.

Ne-am vaccinat, am luat tot felul de sprayuri si lotiuni, am impachetat o farmacie intreaga in bagaj, am inchiriat un purtator de toddler si am planificat un itinerariu bland pentru copil dar satisfacator de aventuros pentru noi.

O buna planificare e vitala, dar oricine se descurca la asta daca isi da silinta. A te elibera de nevoia de a controla lucruri… asta e dificil.

Casa noastra e curata, cu cearsafuri albe intinse peste asternuturile proaspete si frigiderul golit lasat cu usa deschisa.

Stand intinsa in patul din pensiunea unde stam in tranzit o noapte, ma gandesc ca pot controla numai o mica mica parte din ceea ce as vrea. Pot sa ma asigur ca ne intoarcem intr-o casa comfortabila, dar nu pot sa ma asigur ca vom fi sanatosi, ca vom avea zboruri pasnice cu un toddler, ca ne vom distra, ca in general lucrurile vor decurge asa cum vreau eu. Pot numai sa ma ingrijorez.

Sau pot sa ma relaxez. Ca deja m-am ingrijorat destul.

Nota: nu e amuzant cum vin revelatiile astea? Sunt chestii pe care le auzim la nesfarsit, le stim de-o viata, dar traim de parca nu ar fi valabile si intr-o zi ti se deschid ochii: wow.. ce cugetare profunda am avut…

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: