Pe NameBox se face web hosting

Cand vorbim despre web hosting putem spune că este un tip de serviciu de găzduire pe internet care găzduiește site-uri web pentru clienți, adică oferă facilitățile necesare pentru a crea și întreține un site și îl face accesibil pe World Wide Web. Companiile care furnizează servicii de găzduire web sunt uneori numite gazde web.  De obicei, găzduirea web necesită următoarele:  unul sau mai multe servere care să acționeze ca gazdă pentru site-uri, aceste servere pot fi fizice sau virtuale, oferind spațiu fizic, electricitate și conectivitate la internet. Configurarea sistemului de nume de domeniu pentru a defini numele (numele) pentru site-uri și pentru a le direcționa către serverul (servele) de găzduire.

Pentru fiecare site găzduit pe server există: un spațiu pe server(e) pentru a deține fișierele care alcătuiesc site-ul configurație specifică site-ului adesea, o bază de date. Software și acreditările sunt parte a web hosting-ului care permit clientului să le acceseze, permițându-le să creeze, să configureze și să modifice site-ul. Mai exista conectivitatea cu adresa de e-mail, permițând gazdei și site-ului să trimită e-mail clientului.

Cum achizitionezi web hosting?

Cum să cumpărați un domeniu și găzduire pentru începători:
1.Alege ce extensie de domeniu funcționează cel mai bine pentru tine.
2.Cumpărați un domeniu de la un registrator reputat.
3.Alegeți o gazdă care se potrivește nevoilor lor și înscrieți-vă pentru un nou cont de găzduire.

Gazduire web este un serviciu care face site-ul sau aplicatia ta web accesibila pe internet. Este, de asemenea, unul dintre cele mai esențiale elemente de luat în considerare atunci când construiești un site web. Web hosting-ul este furnizat de obicei de gazde web, care sunt companii care întrețin, configurează și rulează servere fizice care găzduiesc site-uri web. Dacă achiziționați un plan de găzduire de la un furnizor de servicii de găzduire web, înseamnă că închiriați spațiul serverului acestuia pentru a stoca datele site-ului dvs., cum ar fi fișiere HTML și CSS, conținut media și alte documente.

Cum funcționează web hosting-ul?

După cum am menționat mai devreme, găzduirea web este oferită de gazde web care își închiriază serverele de calcul. Aceste companii oferă, de asemenea, software-ul, serviciile și conectivitatea necesare pentru ca un site web să funcționeze. Un server este un computer care stochează și face fișierele dvs. web disponibile pe World Wide Web.

Deși este posibil să utilizați orice computer conectat la internet ca server, procesul de configurare poate fi complicat pentru majoritatea utilizatorilor. De aceea, mulți proprietari de site-uri web și companii preferă să folosească spațiul de server al unei gazde web în loc să aibă un server dedicat intern. Totuși, doar achiziționarea de găzduire a site-ului web nu este suficientă pentru a face site-ul dvs. accesibil vizitatorilor. Pentru ca oamenii să vă găsească site-ul web, va trebui să obțineți un nume de domeniu.

De ce este important web hosting-ul ?

Companiile de găzduire web sunt responsabile pentru menținerea și menținerea serverelor lor în funcționare 24/7, asigurând performanțe excelente pentru site-urile web pe care le găzduiesc. Pentru proprietarii de afaceri online, a avea un site cu un timp de funcționare remarcabil poate ajuta la maximizarea vânzărilor și la îmbunătățirea experienței utilizatorului. În plus, utilizarea unui serviciu de găzduire web poate îmbunătăți optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) a unui site. Gazda web pe care o alegeți poate afecta viteza site-ului dvs., unul dintre factorii critici atunci când motoarele de căutare precum Google clasifică paginile web.

Achiziționarea unui plan de găzduire web este, de asemenea, mai eficientă decât a avea un server dedicat intern – proprietarii de site-uri web nu vor trebui să petreacă timp întreținând hardware-ul fizic sau să cheltuiască bani pentru a angaja un dezvoltator. Mulți furnizori de găzduire web oferă, de asemenea, un panou de control intuitiv. Acest instrument permite proprietarilor de site-uri web să-și controleze cu ușurință site-ul și serviciul de găzduire, să gestioneze nume de domenii, să instaleze aplicații și să încarce fișiere de site-uri web.

Tipuri de gazduire web

Există diferite tipuri de servicii de găzduire disponibile, inclusiv găzduire partajată, VPS, cloud, reseller, WordPress și găzduire dedicată.Fiecare tip de găzduire răspunde nevoilor diferite, iar alegerea unuia va depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul site-ului dvs., cunoștințele tehnice și bugetul. Pentru a găsi care serviciu de găzduire este cea mai bună alegere pentru site-ul dvs., să ne uităm la prezentarea generală a celor mai comune tipuri de găzduire.

  • Web host partajat este un tip de gazduire in care un singur server de calcul gazduieste numeroase site-uri web. Acest serviciu este o opțiune populară pentru site-urile web inițiale, deoarece oferă de obicei soluții de găzduire rentabile cuplate și este relativ ușor de utilizat.
  • Găzduirea serverului privat virtual (VPS) este un tip de serviciu de găzduire web care găzduiește mai multe conturi pe un singur server, dar oferă resurse dedicate pentru fiecare dintre utilizatori. Cu un VPS, proprietarii de site-uri web își pot implementa propriul sistem de operare (OS) și software. Acest lucru se datorează faptului că furnizorii de servicii de găzduire VPS folosesc un hypervisor pentru a instala un strat virtual deasupra sistemului de operare al serverului lor, împărțind serverul în mai multe partiții. Există două tipuri de găzduire VPS – neadministrată și gestionată.

 

Din anul 2009 oferim soluții IT premium pentru firme de succes din România. Suntem parteneri acreditați RIPE, CloudLinux, LiteSpeed, RoTLD și cPanel.

Suport Tehnic

Îți stăm la dispoziție NON STOP pentru situații de natură tehnică prin tickete de suport sau telefonic de Luni până Vineri în intervalul orar 09:00 – 18:00.

+40 264 33 44 55

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: