Panourile radiante cu infrarosu

Pentru că iarna e în toi, iar minimele din acest an ne fac să căutăm alternative pentru încălzirea clasică a locuinţei. Ceea ce am găsit interesant ca alternativă ar fi panourile radiante cu infraroșu, un mod de încălzire descoperit recent, despre care vă povestesc câte ceva mai jos:

Aceste panouri radiante cu infraroșu funcţionează electric şi se folosesc de puterea radiațiilor infraroșii pentru a încălzi încăperea locuinţei tale. Chiar dacă vorbim despre utilizarea electricităţii, marea diferență faţă de încălzirea în stil clasic este că aceste panouri încălzesc cu prioritate obiectele din cameră, aerul fiind încălzit de obiectele încălzite de aceste unde. Ca de exemplu pereţii se încălzesc unde se amplasează aceste panouri, şi după cum bine stim în mod normal sunt răcoroşi mai ales dacă sunt cei poziţionaţi spre exterior.

Iar lucrul cel mai important este că se asigură o încalzire eficientă, uniformă a locuinței, pierderile de căldură reducandu-se la minim. Astfel ajungem în punctul în care electricitatea este folosită cu eficacitate, iar raportul dintre calitatea încălzirii şi preţul cumulat lunar este unul sensibil mai jos decât o centrală pe gaz.

Plus că au efecte benefice asupra corpului uman prin stimularea circulației sangvine. Chiar este recomandat pentru persoanele cu astm pentru că prin utilizarea acestor panouri nu apare mișcare de aer în cameră, deci nici mișcare de praf.

Desigur să nu lăsăm deoparte aspectul acestor panouri, care pot fi transformate foarte uşor în obiecte de decor (vezi imaginea de mai sus).

Mai multe detalii despre acest tip de încălzire găsești aici: http://www.chibzuintza.ro/incalzire-panouri-radiante-infrarosu/  

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.