Palarii pentru dama

Putem afirma ca palariile de dama exista de cand lumea de aceea pălăria femeii își poate avea originea ca o învelitoare a capului ca un turban sau o șapcă ascuțită, așa cum este documentat în picturile rupestre neolitice de la Tassili, Algeria (c. 8000-4000 î.Hr.) și mai târziu sculpturile mesopotamiene (c. 2600 î.Hr.) Dovezi pentru o varietate de pălării în formă de provine din Creta (c. 1600 î.Hr.) prin figuri feminine din teracotă policromă purtând mai multe tipuri: stilul de pâine înaltă, bereta plată și tricornul cu rozete, penuri ondulate sau decorațiuni cu panglici, care pot avea asociere cu ritualuri de fertilitate.

Pălăriile sunt acoperiri ale capului cu o coroană și, de obicei, un bor. Se disting de capacele care sunt fără boruri, dar care pot avea o vizor. Pălăriile sunt importante pentru că împodobesc capul, care este sediul puterilor raționale umane, și încadrează și chipul. Pălăriile pentru femei au fost adesea diferențiate de cele pentru bărbați, deși în vremurile moderne, multe stiluri de pălării pentru femei au fost copiate de cele pentru bărbați.

Pălăriile sunt comunicatori materiale care indică sexul, vârsta, statutul social și apartenența la grup. Ele servesc, de asemenea, ca simboluri ceremoniale și amplificatoare ale atractivității sexuale. Ca formă de artă sculpturală, pălăriile pot fi descrise și interpretate în termeni de formă, culoare, materiale texturate, podoabe, proporție și scară pentru purtător.

În timp ce pălăriile au fost purtate universal, dezvoltarea lor istorică în lumea modei din Europa de Vest va fi în centrul atenției. Moda pălăriilor pentru femei a început în Renaștere și a crescut dramatic odată cu revoluția industrială din secolul al XIX-lea, numită uneori „Epoca de aur” a modului de modă, care a durat până la mijlocul secolului al XX-lea.

Pe lângă rolul de înfrumusețare să nu uităm că pălăriile protejează capul, fața și urechile de frig și condițiile meteorologice. Ajută la reglarea temperaturii corpului. Ține părul de pe față în timp ce lucrați afară, faceți sport sau faceți exerciții fizice. Protejază părul de deteriorarea și decolorarea soarelui, iar scalpul de arsurile solare.

Pentru a readuce la suprafata aceasta istorie a modei vreau sa exemplific cu palarii pentru dama care am ajuns sa le apreciez ca design:

 

Pălărie De Damă Terracotta

 

Pentru că cel mai frumos dar este viața, ne-am gândit să dăm viață pălăriilor noastre! Prelucrate manual de către cei mai minuțioși artizani, accesorile florale dau un plus valoare pălăriilor noastre!

Pălărie De Damă Canotier

Oamenii vor să schimbe totul, dar, în acelaşi timp, ar dori ca totul să rămână la fel. De aici a pornit si ideea de a reinterpreta palaria Canotier, de la material la accesorizare! Am pastrat linile drepte si simetrice specifice acesteia, dar am indulcit-o cu o banda de catifea.

Palarie Mireasa Cu Sirag De Perle- D84

Atingeri fine de alb! Perlutele cusute manual pe bor,  dau o nota de eleganta palariei cu forma masculina. Am iesit din tipar cu borul de 10 cm latime, dar acesta se poate face la cerere negresit si mai ingust!

Ce palarii se poarta in 2022?

Palariile recupereaza cu pasi repezi terenul pierdut si redevin un articol “must have” ! 2022 “striga” fara drept de apel ca se poarta palariile si vine in intampinarea iubitorilor de accesorii, cu cateva reguli esentiale in ceea ce priveste noul trend. Calota masculina si borurile perfect drepte de dimensiuni medii (8/8.5 cm) sunt la mare cautare si pot completa cu usurinta o tinuta. Se poarta culorile vibrante! Se poarta accesorizarea cat mai diversificata, care sa faca din palarie elementul esential al tinutei! Si bineinteles ca se poarta unicitatea, lucru de care societatea de consum ne-a cam obligat sa uitam. Motiv pentru care, noi te indrumam ca in momentul in care iti alegi palaria, sa te gandesti la un elelemnt care sa faca din ea un accesoru unic, creat special pentru tine. Si pentru ca vrem sa iti venim in ajutor, am dezvoltat o platforma pentru toti iubitorii de palarii, purtatorii de uncitate, cu idei marete gata de pus pe cap!

Pălăriile Dădârlat continuă tradiția începută în 1896 și reprezintă un accesoriu dezvoltat in timp cu multa daruire, care transmit o poveste si care au la baza un secol de experienta, implicare si pasiune.

 Traditia este o provocare pentru inovatie. Ne plac provocarile, iubim traditia, o pastram cu strictete si cu toate acestea incercam sa aducem nou si actual in tot ceea ce facem. Confectinam de mai bine de 124 de ani palarii si ne-am propus ca dincolo de produs sa livram si o poveste. Presati de o societate consum scopul nostru este sa pastram autenticitatea intr-o lume automatizata.

Contact:

Telefonic ne gasiti de luni- vineri, intre orele 08:00- 16:00.

Tel.: 0746-097-589

E-mail: comenzi@palariadadarlat.ro

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: