Orase de vizitat: Wroclaw, Polonia

Orasul Wroclaw se afla in vestul Poloniei fiind unul dintre fostele asezari urbane care o perioada lunga de timp au fost germane. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, granita vestica a Poloniei a avansat destul de mult in partea estica a teritoriului german, o retrocedare istorica a trecutului polonez.

Polonia consider ca e una din tarile frumoase ale Europei care nu se bucura de o asa mare popularitate in randul tarilor estice atunci cand vine vorba de vizitat. Orasele acestei tari incepand cu istoricul si renumitul oras Cracovia, capitala Varsovia, “orasul port” Gdansk si nu-n ultimul rand cel mai dezvoltat oras vestic Wroclaw reda o imagine bogata de ansamblu a atractivitatii turistice.

Wroclaw se bucura de-o constructie arhitectonica in stil pur german, centrul vechi al orasului fiind dovada vie a ceea ce inseamna urbeea cu origini germane inca din Evul Mediu. Cu un trecut cultural intins de-a lungul a multor veacuri alaturi de restaurarile si modernizarile cu ocazia Campionatului European de fotbal care a avut loc in Polonia, a reusit sa devina un punct de reper pe harta Poloniei si a Europei.

Punctele de atractie a acestui oras sunt pe masura nominalizari pe anul 2016 pentru capitala culturala a Europei alaturi de orasul spaniol San Sebastian.  Ca si fost locatar al acestui oras pot sa incep sa recomand pentru o plimbare centrul vechi, inconjurat de cladiri interesante vei da central de vechea cladire a orasului (“Hall Town”) si undeva lateral o “bodega” cu bere a carui istorie se intinde cu cateva secole in urma.  Cladirea centrala a universitati se intinde maiestuos de-a lungul raului Odra, o constructie in stil baroc care reda din imensitatea celorlalte cladiri impunatoare ca si arhitectura si stil. Desigur ca stilul gotic se regaseste la majoritatea catedralelor construite in Wroclaw iar muzeele impanzesc la propriu vechiul centru al orasului.

Partea istorica si culturala este completata pe masura de alte atractii turistice si locuri de vizitat: Fantana arteziana multimedia fiind un lucru exotic al acestui oras, una dintre cele mai mari constructii de acest tip din aceea parte a Europei, programul acestei fantanii include spectacole extraordinare saptamanal. Daca esti un pasionat al vizitarii gradinii zoologice, Wroclaw are un mare spatiu destinat animalelor iar gradina botanica si ceea japoneza ofera un bun prilej de promenada si relaxare. Daca te incumeti la aventura poti sa faci un caiac-canoe pe Odra s-au sa inchiriezi ambarcatiuni motorizate. Fiind un oras  mare, studentii constituie o mare masa a populatiei prezente pe aproape toata durata anului, astfel viata de noapte in Wroclaw e una agitata. Diferitele festivaluri studentesti si de sarbatoare specifice oricarui oras, reuseste sa provoace o forfota nemaipomenita, o verva ce da viata orasului.

Un oras denumit al intalnirii, de aici poti sa ajungi cu usurinta in multe directii: spre Berlin (340 km), Praga (320 km), Varsovia (340 km), Cracovia (260 km), Gdansk (450 km); deci un loc ideal de unde sa-ti iei zborul usor in alte orase mari ale Europei.

Cauti cazare? Booking.com este alegerea potrivita. La creearea unui cont primesti 10% din banii cheltuiti pe prima cazare rezervata prin contul tau de utilizator pe acest site. Click aici pentru a-ti creea un cont.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.