Orase de vizitat – Poznan

Dacă ultima dată v-am povestit despre orașul Wroclaw din Vestul Poloniei, acum mergem un pic la nord unde se află Poznan. Student Erasmus pe meleaguri poloneze mă găseste alături de alți colegi într-o excursie în orașul Poznan la temperaturi destul de joase pe timp de zi (-10 C). O experiență polară pentru un român obișnuit cu temperaturi mai mici în N-V României, ce să zic de companioni bucureșteni.

Un oras denumit al intalnirii, de aici poti sa ajungi cu usurinta in multe directii: spre Berlin (340 km), Praga (320 km), Varsovia (340 km), Cracovia (260 km), Gdansk (450 km); deci un loc ideal de unde sa-ti iei zborul usor in alte orase mari ale Europei.

Iar la o aruncătură de băț (145 de km) și vreo 2-3 ore de mers cu trenul, nu trebuie să ratezi o astfel de excursie. Lăsași de tren într-o gară undeva spre periferia orașului, ne căutăm clasic drumul cu o hartă în mână spre pensiunea rezervată. Cu chiu cu vai ajungem și aflu că am rezervat pe altă zi din altă lună, explorăm înghețați orașul pentru alte posibilități de cazare. Rezultatul final este un hostel, paturi etajate, vreo 8 persoane în cameră, nici la internat n-am mai dormit așa. Oricum bine că a fost cald, somnul meu adânc nu a fost deranjat de sforăit, plimbări nocturne, întâmplări povestite cu haz de către colegi.

Revenim la descrierea orașului înghețat, căruia i-am dat o vizită memorabilă muzeului militar îngropat în zăpadă, câteva biserici, una care țin minte că a fost dincolo de un pod unde ne-a bătut un vânt năprasnic și să nu uităm de zona centrală în stil german. O piață centrală înconjurată de clădiri vechi și centrul desigur adăpostea un fost sediu administrativ unde acum se localizează un muzeu al orașului.

În rest a fost o experiență plăcută indiferent de micile inconvienente găsite pe drum.

Cauti cazare? Și nu vrei să pățesti ca mine? Booking.com este alegerea potrivita. La creearea unui cont primesti 10% din banii cheltuiti pe prima cazare rezervata prin contul tau de utilizator pe acest site. Click aici pentru a-ti creea un cont.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: