Nu voi alapta in toaleta

Am auzit ca unora li s-ar parea dezgustator alaptatul in public. Un barbat respectat in comunitatea de unde provin, a declarat ca are aceasi opinie despre alaptatul in public ca si despre urinatul in public. Un altul a pretins ca i s-a facut rau la vazul unei sesiuni de alaptare. Am auzit si ca alaptatul in public e provocator iar cineva m-a intrebat surprins-curios: “de ce nu ar fi ok sa alaptezi in toaleta?”.

Am ajuns la concluzia ca majoritatea oamenilor sunt indiferenti la felul in care mamele isi hranesc copilul, ceea ce e si normal.

Altii insa sunt implicati emotional puternic si au tot felul de sugestii.  Eu cred cu tarie ca oamenii care incurajeaza mamele sa alapteze in toaleta, pur si simplu nu inteleg ce implica asta.

Exemplu:

Suntem la Pizza Hut in mall cu alte doua cupluri si ne simtim bine cand, dintr-o data, bebelusului i se face foame.

Eh, catre WC pornim.

Deschid usa toaletei tinand bebelul in brate. Las caruciorul in fata usii si sper sa nu ma trezesc fara el. Fir-ar. Mai bine las usa deschisa.

Pe jos se prelinge un firicel de ceva. Luand in calcul proximitatea de vasul toaletei, presupun ca e urina.

Bun, am atins clanta, acum trebuie sa ma deschid la piept. Naspa. Incerc (ca intotdeauna) sa nu ating sanul, dar piticul e agitat, nu il prinde fara ajutor. Il ajut cumva, cat mai igienic posibil.

Ce fac acum? Sa stau jos pe capac? Nu e cea mai tentanta idee, nu vreau sa ating NIMIC. Stau in picioare, nu-i bai.

Doua minute mai tarziu constat ca e dificil sa stai in picioare intr-o pozitie fixa. Nu vreau nici sa ma sprijin de perete, doar sunt intr-o toaleta publica.

Si acum micutul a vazut clanta. E lucioasa, e interesanta, ar vrea sa o atinga si se zbate din tot corpul, tinand dulce sanul in gurita.

Iata-ma cu copilul la san, stand in picioare intr-o toaleta publica, evitand sa ating vasul toaletei sau peretii, cu usa deschisa ca sa nu-mi fure cineva caruciorul. Prin fata usii mele se perinda cateva femei… se uita. E ciudat, intreaga situatie e ciudata.

Bineinteles ca totul e fictiune.

In realitate am ramas linistita pe canapea, mi-am ridicat tricoul, coborat maioul si i-am dat copilului sa suga in momentul in care a cerut, fara ca nimeni sa-mi vada sanul, fara sa intrerup conversatia si continuand sa ciugulesc din pizza.

(oldie but goldie)

Deci daca cineva se mira de ce nu se alapteaza in baie, raspunsul corect e tot o intrebare: de ce ar trebui ca mamele sa se retraga din societate si sa se puna intr-o situatie incomoda, neigienica si inutila?

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: