Mindhunter – serial killer

Mindhunter e un serial marca Netflix din categoria grea, a apărut ca de nicăieri şi are un succes nebun. Am auzit de el doar după apariţia pe platforma TV, surprins de acest fapt mai ales că David Fincher e pe scaunul regizoral pentru primele şi ultimele două episoade. După cum spuneam de ceva timp, elita acestei industrii se mută spre genul acesta de platforme, un mod mai uşor de a creea un conţinut cinematografic original. Un mediu prielnic de a pune în practică idei fără a fi “corectaţi” de industria de la Hollywood. Netflix este principalul beneficiar de aceste talente, dar văd că şi alte platforme vin tare din urmă.

Deci David Fincher îşi pune amprenta peste acest serial, şi dezvoltă un ritm perfect pentru a expune o tematică preferată lui. Misterul şi anticipaţia se construieste pe baza poveştilor unor agenţi FBI care activează într-un domeniu “avangardist” pentru anii 70. Mai exact îşi  dau seama că marea lor dilemă este ce gândesc criminalii în serie, de aici rezultând o serie de întâlniri crepusculare şi concluzii de tot felul.

Fiind inspirat din evenimente reale ni se descoperă o lume a investigaţiilor criminalistice în dezvoltare din punct de vedere teoretic şi stinţific. Impactul cel mai mare vine asupra relaţiilor dintre personaje şi percepţia lor asupra întregului proces de investigaţie. Un serial “sumbru” dar care te face interesat faţă de enigmele din comportamentul oamenilor.

După mine acest serial vine ca şi preferinţe (în acest “domeniu”) pe locul 2 după primul sezon din True Detectives.

One thought on “Mindhunter – serial killer

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: