Maşină nouă Vs. Maşină second-hand

În România este o mare problematică în ceea ce priveste maşinile scond-hand, de la nivel politic s-a încercat o contracarare la importul masiv de maşini la mâna doua. Se vorbeste ca fiind o iniţiativă de a ajuta mediul şi a nu polua. Pe lângă faptul că s-a introdus o taxă de mediu în mod ilegal, informaţiile cu privire la impactul asupra mediului sunt inexacte.

Vorbim de faptul că o maşină nouă (mai ales cele electrice) poluează mai mult ca una ce este la mâna doua. Poate vi se pare o afirmaţie încorectă, dar producerea unei maşini noi poluează mediul (indirect), mai mult decât una care încă rulează acceptabil şi are emisii relativ mici. Deci crezi că ajuţi mediul prin achiziţionarea unei maşini noi, în mod ironic cumpărarea unei maşini folosite ajută mai mult mediul. Desigur aici să nu cazi în extrema cealaltă de a cumpăra o maşină non-euro.

Dacă nu ţii la acest aspect vei merge mai departe să argumentezi că nimic nu e sigur cu o maşină second-hand, că nimeni nu îţi va garanta că va funcţiona bine măcar o perioadă de timp, pe când o maşină nouă este o investiţie sigură.

Sixth SH este soluţia dacă ai astfel de dubii, această companie are un parc auto verificat. Fiecare maşină a avut un singur proprietar, plus că detaliile din istoricul maşinii sunt disponibile. Poţi verifica ce probleme a avut în trecut şi ce reparaţii s-au făcut. Dacă încă ţie frică, ai pe deasupra garanţie 2 ani în limita a 30.000 de km. E cum ai merge la o reprezentanţă auto, dar cum maşini second-hand.

Cu o astfel de opţiune mă gândesc să îmi dau upgrade la maşină spre sfârşitul anului. Anterior am nimerit bine un Ford Ka fără verificări ample, dar am auzit de multe exemple ghinioniste. Acum aş vrea o maşină mai încăpătoare, dar mie frică să merg din nou la nimereală. Următoarea maşină va fi destinată călătoriilor mai ales că un bebe şi bagajele aferente necesită un spaţiu mai mare.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.