Mansardă vs. pod

Un termen destul de utilizat în domeniul contrucţiilor de case este mansarda, acel ultim nivel locuibil al unei construcții, situat imediat sub acoperișul înclinat al acesteia. De multe ori se confundă podul casei cu mansarda: un pod poate fi necirculabil, spre deosebire de mansardă care este întotdeauna circulabilă (îndeosebi locuibilă). Deci în funcţie de ce doreşti pentru casă vei avea un pod sau o mansardă.

Podul este iluminat şi aerisit de obicei prin lucarne.

Iar mansardele sunt aerisite prin ferestre de tip velux. Dealtfel vedem elementele caracteristice mansardei: pereții înclinați la două unghiuri diferite.

Acest ultim nivel al casei este o variantă des folosită datorită accesibilităţii ca preţ, o mansardă sau un pod amenajat este mai ieftin decât un etaj. Plus ca design exterior este mult mai frumos şi mai stilizat.

Dacă nu stii exact cum să arate mansarda casei tale, Velux a lansat o aplicație ce le oferă proprietarilor de case șansa de a proiecta design-ul propriei camere, vizualizând efectele reale ale luminii naturale, prin intermediul unei simulări 360° și în realitate virtuală. MyDaylight VELUX este de mare ajutor la reamenajarea mansardei sau a podului. Poţi observa cum se transformă pur si simplu o încăpere printr-o fereastră care intră lumina, direct pe ecranul smartphone-ului personal. Aplicaţia pentru Iphone și Android este disponibilă printr-o simpla accesară a  AppStore sau Google Play.

Pe lângă o simulare de 360° în realitatea virtuală, această aplicație utilizează tehnologia avansată de gaming, un bun  mod de a surprinde efectele luminii naturale asupra unei încăperi imaginate de tine.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: