Mamica si prima baie a bebelusului

Familia La-unison a decis sa faca un mic experiment al amintirilor, mai exact cum ne amintim fiecare dintre noi prima baita a copilului nostru.

Prima baie a primului nostru copil e pentru mine un fel de „haze”, ca de altfel cam toate zilele petrecute in spital cu ocazia nasterii. O minunata dna dr neonatolog ne-a adus o lista de instructiuni/practici de baza pentru ingrijirea corporala a copilului, iar o doamna asistenta i-a si facut baita rapid. Pe atunci adevarul e ca nu stiam nici macar cum sa ne tinem bebelusul in brate, il luam cu emotie si fiecare act de ingrijire decurgea cu cea mai mare precautie. Oare e bine? Asa se face? Oare asa trebuie sa arate? Ne intrebam unul pe altul cu frecventa destul de ridicata. Bineinteles, consultam cu regularitate lista de instructiuni primita la spital.

O luna mai tarziu ca parinti experti eram deja plini de incredere in abilitatile noastre, convinsi ca orice parinte de altfel ca progenitura noastra e avansata, geniu, cea mai speciala creatura de pe pamant si bineinteles, mandri foc ca ne descurcam de minune. Derulam inainte vreo 4 ani si acum asteptam sa isi faca intrarea un alt pasager in barca noastra. Il asteptam cu acelasi entuziasm cu care l-am asteptat pe primul, dar linistiti, mai temperati, mai cunoscatori. Diferenta e ca de data asta nu mai este loc pentru neincredere, avem zen-ul maestrilor bebeluselii, confirmarea ca genele noastre se combina foarte bine (adica eu cred ca facem copii frumosi, vorba cioarei) si o relatie mai matura, trecuta deja prin suficient de multe incat suntem siguri ca vom fi bine oricate nopti nedormite ne vor astepta.

De data aceasta mi-as dori sa fac unele lucruri diferit, dar nu ma supar daca lucrurile nu ies exact cum mi le doresc eu in acest moment pentru ca secretul in a nu-ti pierde mintile ca parinte e sa fii flexibil. Mi-as dori ca de aceasta data sa ii fac eu insami prima baita a bebelusului (Doamne ajuta sa reusesc sa nasc natural) si sa aman spalarea vernixului care e cea mai buna protectie pentru pielea nou nascutului. In ceea ce priveste substantele pe care le vom pune pe pielea noului venit, am hotarat sa nu mai folosim sapun ci doar ulei de baie la nevoie (daca pielea e vizibil murdara) si crema hidratanta pentru piele sensibila, urmand rutina pe care o avem pentru copilul mai mare care are piele atopica.

De data aceasta am hotarat sa folosesc un scutec extra mare de finet pentru stersul bebelusului, in parte pentru ca nu reusesc sa gasesc vechiul prosopel de baie si in parte pentru ca finetul e atat de moale si placut, mult mai fin decat orice prosopel. Nu pot sa laud fineturile indeajuns, le poti folosi la baie in cadita, la uscat bebelusi, la pus sub bebelusi pe diverse suprafete, la pus sub capul bebelusului, sters/protejat de voma, sters/protejat de pipi, servetele umede refolosibile, infasat nou nascut, paturica,extra absorbtie in scutecul lavabil, scutec lavabil de sine statator cand apare un eritem fesier iar cand isi pierd frumusetea, fineturile se pot transforma in… lavete! Imi mai doresc sa folosesc musetelul mai mult la baia bebelusului. Am citit mult despre beneficiile musetelului in baie atat pentru mama cat si pentru copil si planuiesc sa pun asta in aplicare.

Din punct de vedere al temperaturii, la primul copil am folosit termometre, la plural. Acum nu mai consider ca un termometru de baie e o necesitate, se poate potrivi apa folosind cotul fara nici o problema. E si mai fain daca ai baterie cu termostat.

Cat despre bateriile cu termostat puteti sa gasiti o multitudine in magazinul online NEAKAISA. Mai poti sa gasesti obiecte sanitare pentru amenajarea băii și produse pentru amenajarea casei. Aici vei întâlni o varietate de peste 8.000 de produse de la producători de top din categorii diverse, astfel încât casa ta să fie amenajată în stilul tău.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: