Lacul Garda – cel mai mare lac din Italia

Lacul Garda, cu climatul său blând și temperatura perfectă a apei, nu pare decât o întindere de apă perfectă între Alpi și Pianura Padana din nordul Italiei. Acest lac atinge cele trei regiuni italiene din Lombardia, Trentino Alto Adige și Veneto. Regiunea este splendidă, înconjurată de palmieri, măslini și viță de vie, pe lângă satele pitorești, plajele și porturile mici, parcurile și rezervațiile naturale cunoscute. Aproximativ 7% dintre toți turiștii din Italia se îndreaptă spre țărmurile lacului, mergând spre apele sale înăbușite de vânt în nord și spre sate și podgoriile viticole din sud.

Există multe personaje din istorie care au rămas impresionate de lacul Garda, unul dintre ele fiind poetul latin Catullus, a cărui familie avea o vilă în Sirmione. Mai târziu, Dante, Goethe, Ugo Foscolo, lordul Byron și Stendhal au scris poezii despre Garda și împrejurimile sale.

Lacul Garda este ideal pentru o vacanță personalizată, fie pentru iubitorii de natură, pentru sportivi sau pentru iubitorii de istorie și cultură.

 

One thought on “Lacul Garda – cel mai mare lac din Italia

  • November 13, 2020 at 08:42
    Permalink

    Am fost în trecere pe lângă acest lac, dar am preferat să merg la mare, dar data viitoare când o să mai ajung vreau să-l vizitez..
    O zi de vineri suuuper vă doresc !

    Reply

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: