La gazduire.ro poti inregistra domenii

Daca te intrebi ce e acela un domeniu? Raspunsul este: Un domeniu web este o adresa virtuala de forma : denumire.extensie

exemplu : nume.ro

In exemplul nostru de domeniu, nume este denumirea domeniului, numele lui, .ro este extensia domeniului. Prin urmare un domeniu web este un spatiu definit prin adresa web la care poate fi gasit (ex. www.tlh.ro) – si are trasaturi caracteristice (ex. dimensiune – ceea ce inseamna cat se poate stoca pe acel domeniu, extensia). Sau altfel spus  un nume de domeniu reprezintă un șir de caractere care corespund unei adrese IP numerice aferente unei mașini de calcul (server) conectată permanent la Internet.

Cum iti inregistrezi un domeniu?

Procesul de inregistrare a unui domeniu web debuteaza cu etapa de alegere a numelui de domeniu potrivit pentru ceea ce doresti sa construiesti online. De recomandat verificarea disponibilitatii domeniului dorit, dar si a extensiilor alternative, care te ajuta sa protejezi numele de domeniu ales. De multe ori domeniile cu nume destul de comune sunt greu de gasit, ori trebuie sa faci diferite variante pentru a gasi ceva disponibil. De stiut ca exista aceasta situatie pentru ca un domeniu este cu atat mai valoros cu cat domeniul de activitate e ceva comun. Dacă există deja un SRL în spatele numelui de domeniu, atunci ar fi cel mai ideal numele de domeniu NUMELFIRMEI.ro, daca nimeresti si domeniul .com liber, te afli printre cei mai norocosi oameni, având în vedere că sunt vreo 127 de milioane de domenii .com deja ocupate.

Pentru a face selecția și mai ușoară și pentru a înțelege mai bine procesul de alegere a numelui si brand-uire sunt valabile mai multe variante: ca să fii cât mai aproape de activitatea ta poti utiliza un dicționar de sinonime; creezi cuvinte noi, ceva care sa sune interesant (vezi marile branduri google, facebook, bing);

Pentru a fi sigur că alegi un nume unic și pentru a te asigura că numele nu reprezintă deja o marcă înregistrata si astfel te asiguri că nu încalci sau copiezi o marcă comercială deja înregistrată si eviti eventuale conflicte. In cele din urma cel mai important este sa alegi un nume de domeniu care sa reflecte cat mai bine activitatea desfasurată, inca de la auzul sau vizualizarea lui. Sugerezi astfel utilizatorului cu ce te ocupi chiar inainte sa iti viziteze site-ul și astfel interesul sau chiar curiozitatea îți pot aduce o vizită din partea lui.

In cazul in care domeniul cautat este disponibil, nu ramane decat sa continui procesul de comanda si apoi sa platesti taxa de inregistrare asociata domeniului respectiv. Rezervarea domeniilor .ro se realizeaza automat si ai la dispozitie 15 zile de la realizarea comenzii pentru a efectua plata taxei de inregistrare.

Chiar am gasit o oferta: inregistreaza-ti domeniul .RO impreuna cu un pachet de hosting si beneficiezi de 42% reducere la domeniul .RO Gazduire.ro este reseller autorizat de domenii.ro, .com, .net, .org, .info si .eu. Inregistreaza domeniul dorit pentru afacerea ta prin Gazduire.ro!

 

Care sunt avantajele inregistrarii unui domeniu prin Gazduire.ro?

Gazduire.ro este furnizor autorizat de domenii .ro, .com, .net, .org, .info si .eu. Prin Gazduire.ro poti inregistra domenii rapid si in siguranta, la cele mai mici preturi. Inregistrarea domeniilor se realizeaza pe numele tau, astfel incat vei deveni proprietarul domeniului web comandat imediat ce plata taxei de inregistrare este confirmata in sistemul nostru.

Domeniile .ro se rezerva automat. Astfel, dupa efectuarea comenzii pentru un domeniu .ro, acesta va fi rezervat automat la RoTLD si vei avea la dispozitie 15 zile pentru a achita taxa de inregistrare.

Achizitionarea unui pachet de hosting este esentiala dupa inregistrarea domeniului web, motiv pentru care ti-am pregatit o oferta speciala: comandand orice pachet de hosting poti inregistra domeniul .ro dorit la doar 6,9 €.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.