Irishman

Martin Scorsese revine pe un teren pe care-l stăpânește la perfecție și anume în tagma gangsterilor care i-a adus, pe bune,un succes cinematografic peren. Este vorba de mult așteptatul ,,Irishman„care prezintă o poveste din lumea crimei organizate din America de după război, relatată de un asasin mafiot. Membru al sindicatului, asasin al Mafiei, el reface firul evenimentelor ce au dus la moartea sindicalistului  și  gangster-ului  Jimmy Hoffa*, fiind bănuit la acea vreme de implicarea sa în uciderea acestuia.

Aici,câteva detalii despre Hoffa , de pe wikipedia – https://ro.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Hoffa

*James Riddle „Jimmy” Hoffa (n. 14 februarie 1913    – dispărut pe30 iulie 1975 ,   declarat oficial decedat  în 1982  a fost  un sindicalist american

Hoffa a deținut diverse funcții la International Brotherhood of Teamsters între 1932 și 1975, fiind președinte general în perioada 1958 – 1971. A jucat un rol important în dezvoltarea acestei confederații sindicale, care în timpul președinției sale, a devenit cea mai mare uniune sindicală nord-americană, ajungând la peste 1,5 milioane de membri. A fost condamnat pentru mită  și fraudă în 1964, arestat în 1967 și condamnat la 13 ani de închisoare. Cu toate acestea nu a demisionat din funcția de președinte al Teamsters decât în 1971. Demisia sa a făcut parte dintr-o înțelegere cu președintele SUA, Richarf Nixon.  înțelegere prin care Hoffa era scutit de pedeapsa cu închisoarea. Hoffa a fost văzut pentru ultima dată în iulie 1975 la un restaurant din suburbiile  Detroit-ului ,numit Machus Red FoxFrank Sheeran, lider sindical de rang inferior, a recunoscut că l-a ucis pe Hoffa, împușcându-l prin spate   cu două focuri de armă, după care l-a incinerat. 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: