Întinde o mână

Visele copiilor sunt cele mai îndrăzneţe şi de multe ori cele mai inventive. Mai mult de atât gândurile lor sunt pline de sinceritate şi candoare. Mai sus am ales o imagine cu visele şi gândurile lui Bogdan, un băieţel de 11 ani dintr-un centru de plasament. Mai jos vă las o descriere a unui proiect ce vine să ajute copii din centrele de plasament. Un proiect ce merită toată atenţia prin ceea ce vrea să facă.

Proiectul Mână cu Mână

Perioadă desfăşurare proiect în spaţiul public (campanii media, expoziţii, evenimente) + derulare activităţi copii beneficiari:
22 noiembrie 2017 – 15 septembrie 2018 (datele pot fi modificate)

Obiective proiect:

– Implicarea copiilor din centre de plasament într-un proiect artistic, pozitiv, creativ, care să crească gradul de respect de sine al acestora, dar si gradul de încredere în relaţia cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari şi prin implicarea in evenimente asociate.

– Atragerea atenţiei comunităţii faţă de existenţa copiilor instituţionalizaţi şi înţelegerea corectă a nevoilor şi perspectivelor acestora, fără dramatizare, dar prin stimularea sentimentelor comunităţii faţă de copiii instituţionalizaţi; o relaţie mai puternică între comunitate şi centrele de plasament, o percepţie corectă asupra acestor copii în comunitatea locală, drept “copiii noştri”, “parte din viitorul comunităţii”.

– Strângerea de fonduri în beneficiul copiilor din centre de plasament din judeţul Constanţa, pentru derularea de programe în afara centrelor – excursii, tabere, cursuri (pasiuni şi materii şcolare, meditaţii), diverse activităţi cu scop recreaţional, educaţional şi cultural, dar şi pentru creşterea gradului de integrare a copiilor instituţionalizaţi în societate. Prin activităţile la care vor avea acces, copiii vor fi motivaţi în acelaşi timp pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele şcolare.

Se vor realiza expoziţii online şi offline în Constanţa şi Bucureşti (mall-uri şi alte spaţii publice, inclusiv neconvenţionale), diverse evenimente asociate.

Strângerea de fonduri se va realiza prin donaţii online şi offline, de la persoane fizice şi companii, prin mai multe sisteme, pornind de la “cumpărarea” de fotografii şi desene, inclusiv licitaţie. 100% din fondurile obţinute se vor utiliza pentru activităţi dedicate copiilor din centrele de plasament implicate în campanie, mai ales activităţi în afara centrelor (excursii, programe culturale şi artistice, activităţi recreative, spectacole, cursuri, meditaţii şcolare etc.).

Fotografia este realizată de Horia Manolache și ilustrată de Gabi Toma.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: