În izolare : activități pentru copii

Vă povesteam recent de seara de joacă, unde am expus o parte mică din jocurile ce se desfăsoară la noi în casă în mod obișnuit. Fiind o perioadă mai aparte unde trebuie să petrecem zile întregi împreună, a trebuit să regândim toată strategia cu privire la activitățile noastre zilnice. În situații de genul acesta cred că este important să ne îndreptăm atenția spre sănătatea noastră psihică, fiind stresant (mai ales pentru copil) să petrecem majoritatea timpului în casă. Un răspuns nesănătos ar fi un răspuns în care vedem izolarea ca și cum n-ar fi trebuit să se întâmple, adică interpretată rigid, nu putem concepe că suntem supuși acestui lucru. De aceea este important ce stare avem în aceste zile, o stare care va influența în mod direct copii noștri.

Totuși alternativa rațională nu este să fim calmi și liniștiți. Atunci când te confrunți cu un stresor, calmul, liniștea nu te ajută, tu trebuie să fii motivat să lupți cu stresorul respectiv. Dar alternativa este să ai o gândire flexibilă, ar fi de dorit să nu se întâmple, dar dacă s-a întâmplat, hai să vedem cu ne adaptăm la această situație, este rău, dar răul nu este totuși o catastrofă. De aceea avem responsabilitatea sa ne organizăm în asa fel încât să păstrăm emoţiile pozitive prin activităţi creative, recreative, lucruri simple.

Cum ne descurcăm noi într-o zi normală de izolare:

  1. În jurul orei 08:00 ni se dă trezirea, dacă ai copil nu îți mai trebuie alarmă, merge ca ceasu.
  2. Facem exercițiul fizic de dimineața, după mâncare nu e chiar așa de fain.
  3. Decidem împreună ce avem la micul dejun.
  4. Primele jocuri și cărți citite
  5. O baie de soare în curte dacă nu cumva bate prea tare vântul.
  6. Pregătim împreună ceva mai consistent de mâncare (prânzul)
  7. Ieșim la o scurtă plimbare
  8. Ora de liniște, fiecare în camera lui.
  9. Alte multe jocuri și activități
  10. Și iaca e imediat seara și ne pregătim de somn: mâncare, citit și somn.

Ce e important este să fie o oarecare rutină în care este implicat și el aproape ca un adult, iar copilul poate intra într-un anumit ritm. Si desigur cât mai multă joacă. Dacă cumva doriți să diversificați jocurile și activitățile, eToys  este un magazin online de jucării ce distribuie o gamă largă de produse pentru cei mici.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: