Gabriel and the Mountain

Aventura vizionărilor la BIFF a continuat cu filmul brazilian Gabriel and the mountain, care în sine este o aventură a unei persoane reale pe continent african. Țin să menționz că a primit premiul juriului criticii la BIFF 2017 spre surprinderea mea, dealtfel era prea de tot ca Collossenes să se aleagă cu toate premiile.

De obicei simpatizez în ceea ce priveste filmele călătorie, unde esti plimbat prin diferite locuri. N-am putut savura această călătorie pe peliculă datorită personajului care mi s-a părut antipatic.

Finalul îl afli din primele minute dar acest lucru nu îți fură din curiozitatea de a afla pe unde ne va duce personajul principal. Surpriza este una plăcută în ceea ce priveste locațiile şi experiențele cu oamenii din acele locuri. Un film care de multe ori pare a se îndrepta spre granița documentarului, iar acest lucru te lasă să explorezi din frumusețile unei Africi ascunse de ochii lumi occidentale.

Energia debordantă a personajului îi dă impulsuri stării latente a excursionistului explorator din tine. Te face în asa fel încât să vrei să iei la pas o Africă ce nu pare asa de înfricoşătoare. Scriind aceste rânduri îmi dau seama chiar că mi-a plăcut acest film cu tot cu suişurile şi coborâşurile personajului principal.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: