Filmul de Oscar: Arrival (2016)

Pe regizorul Villeneuve îl urmăresc de ceva timp şi cred că este unul dintre cei mai talentaţi regizori la ora actuală. Cu această afirmaţie pot să fiu extrem de subiectiv dar nu pot să mă abţin când unul dintre regizorii preferaţi reuseste să lanseze o nouă senzaţie în lumea filmelor. El se află în spatele altor filme excelente printre care producţia Prisoners apărută în 2013, ce a surprins intens şi dramatic unde Wolverine (pardon Hugh Jackman) sfâşie un thriller sufocant pentru fiecare cinefil ce apreciază o regie excelent de captivantă. O altă recenzie puteţi găsi la filmul Sicario pe cefilmevad.blog, urmând să vă dezvălui şi ciudatul film Enemy plus Maelström din 2001 şi nominalizarea la categoria film străin Incendies din 2011.

arrival-movie

“Aterizarea” este în forţă şi îi aduce şi mai multă stimă în lumea cinematografiei, mai ales că anul acesta duce mai departe Blade Runner. Filmul science fiction este cu greu apreciat la Oscaruri (în dreptul categoriilor importante) iar Arrival reuseste să hipnotizeze membrii votanţi.

Invazia extraterestă de această dată nu este una plină de explozii după cum ne-a obisnuit Hollywood-ul ci are o abordare stiinţifică captivantă. Contactul cu o navă extraterestră este adus mai aproape de realitate, unde se mizează pe experienţa unică a personajelor iar tensiunea acţiunii îi dă pulsul cât să fie tangibil din punct de vedere uman.

O continuare a recenziei o gasiti pe Cefilmevad.ro

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.