Filme mai puţin cunoscute: Detroit

Detroit e un film vizionat recent care relatează într-un stil foarte personal miscările sociale din 1967 în oraşul Detroit. Kathryn Bigelow e regizoarea care reuseste să aducă în prim plan violenţele din acele timpuri unde este agravată tematica abuzului din partea poliţiei. Persoanele de culoare după eliberarea din sclavie se pare că nu şi-au găsit linistea în nordul dezvoltat al Americii. Mai mult de atât s-au lovit de aceiaşi discriminare în locurile unde au “poposit”.

Am citit recenzii în care se sublinia faptul că nu s-a luat imaginea de ansamblu a acelor vremuri şi că nu ar fi corect o astfel de depicţie “personalizată” a unui eveniment singular. Din câte am citit după vizionarea filmului mi se pare că nu era nevoie o mai mare aprofundare a miscărilor sociale mai ales că este vorba despre un eveniment ce descria foarte bine ce s-a întâmplat. O abordare din perspectiva celui abuzat care nu cred că necesita o ameliorare a perspectivei agresorului (că voia să menţină ordinea).

Avem câţiva actori care reusesc să intre foarte bine în pielea personajelor: John Boyega starul Star Wars care sper să îl văd şi-n alte proiecte, Will Poulter enervant de credibil ca agresor… Acţiunea este foarte bine dozată pe scenele care au în prim plan “confruntarea” poliţiei cu posibilii suspecţi, de aici rezultă un ritm alert până la finalul filmului.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: