Feminismul: cuvantul murdar ce incepe cu “F”

Feminismul este miscarea care vrea ca sexele sa fie egale din punct de vedere social, economic, politic, in drepturi, sanse si posibilitati.

Atunci de ce are feminismul un ecou atat de dispretuit, si de ce nu sunt toti barbatii feministi? Mai mult, de ce nu sunt toate femeile feministe?

In loc sa dau concluziile la final, va dau un spoiler: e pentru ca lumea e sexista.

Exista un tipar. Haterii feminismului vor aduce intai de toate argumentul unor manifestari facute in numele feminismului, precum … arta menstruala, vagina hats, si alte chestii ce tin mai mult de libertatea de exprimare. Tin minte ca intr-o vreme era un reportaj la TVR1 (in tineretile mele cand inca ma uitam la televizor) despre un tip ce bea vopsea, apoi o voma pe o bucata de panza et voila, arta! Gross people are gross.

E inutil sa incepi sa dezbati argumentul asta.E ca si cand ai presupune ca toti americanii sunt portocalii pentru ca au un presedinte portocaliu.

Dar sa fie oare asta suficient ca sa inspire un asemenea dezgust pentru feminism?

Da, daca asta e tot ce stii despre feminism.

Un al doilea motiv important e convingerea raspandita ca feministele vor sa le ia drepturile barbatilor, sau chiar urmaresc sa aiba mai multe drepturi decat barbatii. Atitudinea asta vine deseori din partea genului de om (barbat sau femeie) care da like pe Fb Coalitiei ptr Familie. Raspunsul e da, vrem sa aveti voi mai putin dreptul de a-i oprima pe altii.

Sigur, exista femei care detesta barbatii si ii considera inferiori. Asta se numeste misandrie, nu feminism. Si chiar daca femeile astea spun ca sunt feministe, nu sunt.

Din multele discutii pe aceasta tema, am descoperit ca majoritatea crede intr-o egalitate teoretica a drepturilor sexelor, pe modelul: nu neg ca femeile si barbatii au dreptul la aceleasi libertati si oportunitati, dar sexele nu sunt egale deoarece barbatii sunt mai puternici/inteligenti decat femeile sau barbatul a fost lasat de Dumnezeu ca lider al familiei careia femeia trebuie sa ii fie supusa. Alta varianta ar fi superioritatea unui sex sau altul pe motive reproductive: femeia e superioara barbatului deoarece ea da nastere, sau barbatul e superior deoarece el are potentialul de a produce un numar mult mai mare de urmasi prin mai multe femei.

Cealalta latura a sabiei este cea care sustine superioritatea femeii, dar e deseori vorba de o superioritate conditionata de incadrarea femeii in limitele sociale traditionale: femeia buna, domnisoara delicata, discreta, bunica iubitoare si altele ce intruchipeaza o feminitate plina de tact si delicatete. Exista un set de valori si atitudini pe care femeia trebuie sa le aiba pentru a merita respect. Pe acest sistem, femeia care isi asuma atitudini percepute ca nefiind feminine sau corecte, pierde respectul si superioritatea care i-au fost acordate.

In acest sens, o femeie buna e ca o nestemata, dar o femeie rea e mai nevaloroasa decat un barbat cu acelasi comportament. Ca exemplu, am auzit un profesor de teologie vorbind despre viol, iar inainte sa atace violatorul, adica persoana care a infaptuit crima, el a decis sa faca observatia ca toate actiunile au consecinte, si a precizat la ce se refera: imbracaminte, locatie, atitudine, companie… ca sa fie clar, e vorba de actiunile femeii, nu ale barbatului.

In alte cuvinte, daca mergi in club, o consecinta posibila e ca vei fi violata.

Ce te faci cu femeile care nu sunt violate in club, ci pe camp sau altundeva? Nu stiu, dar ma gandesc ca sigur or facut ceva…

Deci de-asta are feminismul hateri. Pentru ca e plina lumea de sexisti neinformati.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: