Faianta Subway: de ce, de unde si cum

Faianta Subway este aparent, faianta preferata a acestor timpuri, cu certitudine cea mai populara de pe pinterest, favorita emisiunilor de home improvement si pentru o perioada lunga de timp nu am luat-o in considerare ca o optiune pentru bucataria mea.

Am pus ochii pe un mozaic marocan ce din pacate costa 50 de lei placa, deci 100 de euro metrul. Costul total ar fi fost absurd, si desi sunt sigura ca aspectul ar fi fost genial, nu puteam sa imi justific extravaganta asta.

In aceste conditii, am purces la cautarea faiantei prin magazinele oradene, sperand sa gasesc ceva frumos la pret modic.

Asa am descoperit ca sunt slabe sanse sa gasesti faianta de bucatarie care sa nu fie kitch, portocalie sau in placi dreptunghiulare mari. Senzatia pe care o aveam in depozitele imense pline cu produse era ca nu am ce alege.

In contextul asta am dat de faianta tip Subway de la Leroy Merlin si am inteles imediat de ce e Regina George al faiantei.

Intotdeauna am considerat ca metro white e cea mai plictisitoare faianta posibila, dar m-am inselat! Cea de la Leroy Merlin e in relief si mult mai frumoasa in realitate decat in orice  poze de pe pinterest.

Aduce un aer aerisit, forma dreptunghiulara de dimensiuni mici imi sugereaza detaliu, planificare, iar faptul ca e in relief confera dimensiune unui spatiu care altfel ar fi complet neinteresant.

Arata detaliat, gandit, dar discret si nu distrage atentia de la adevaratele vedete ale bucatariei, deci e un fundal bun.

Nu pot uita sa mentionez ca e ieftina. Metrul patrat costa 44 de lei, ceea ce o face accesibila pentru toate buzunarele.

De unde se poate procura?

Noi am luat-o de la Leroy Merlin, am auzit ca ar fi si la Bricostore (Brico Depot?), si diferite variatii se pot comanda de aici, aici, aici, aici, aici, si aici.

Cum se aseaza? Intr-o multitudine de moduri.

Noi am pus-o asa…

Simplu si frumos.

*poze preluate de pe pinterest, cu exceptia ultimei care e in bucataria mea!!

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: