Electrocasnicele viitorului

Electrocasnicele viitorului arata nu desprinse dintr-un sf, ci din contra, totul se simplifica. Intre schimbari climaterice, aglomerarea planetei si costul ridicat al produselor de consum raportat la venitul mediu global, pentru tot mai multi tineri sustenabilitatea capata prioritate in fata confortului. Daca e sa te gandesti cum ar arata electrocasnicele viitorului din perspectiva … cum le-ar putea fi bine tuturor, raspunsul este simplu: autonomie energetica.

Masina de spalat semiautomata si mixerul manual sunt primele simplificari disponibile deja. Dar cum ar fi masina de spalat alimentata de o bicicleta stationara? Niste oameni inteligenti au inventat bicicleta care produce electricitate, este vorba despre Billions in Change si fac o treaba foarte buna, raspandind bicicleta in mii de gospodarii sarace, fara curent electric, dar eu zic ca acesta e doar inceputul. Probabil urmeaza frigidere alimentate cu energie solara direct de pe acoperisul casei tale.

Acum e momentul cel mai bun sa devii mai “verde”, sa consumi mai putin, sa arunci mai putin, sa repari ce s-a stricat si daca iti cumperi electrocasnice noi…cauta sa fie clasa energetica A++ . Ah, si daca vrei un mixer nou, gandeste-te la unul manual, e misto . Nu consumi bani nici pe curent, nici pe abonament la sala. Glumesc, nu vei face muschi cu mixerul manual, numai prajitura.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: