Economie = ecologie

Dacă stăm bine şi ne gândim la ecologie (protejarea mediului înconjurător), aceasta ne cheamă să fim economi în viața de zi cu zi. Totul începe cu locul unde stai, am aflat multe lucruri prin intermediul comisiei europene, ce are o campanie de informare cu privire la economisirea folosirii de energie.

Piesa centrală a campaniei #EconomieLaEnergie este un pavilion mobil, în care publicul va putea să afle, la apăsarea unui buton, idei practice de economisire a energiei casnice. Comisia Europeană a lansat la București, pe 25 aprilie, o campanie de informare pe această temă. Turneul are loc în perioada 25 aprilie – 1 mai la București (în parcarea București Mall – Vitan), între 3 – 6 mai la Mioveni și între 9 – 13 mai la Craiova.

Dacă nu ajungi la în respectivele locații poți afla mai multe accesând următorul link aici si aici.

Pe lângă faptul că poți face economie la factură ajungi să te îngrijesti de mediul înconjurător. Mai puțină energie folosită rezultă într-un impact mai mic asupra mediului. Multe detalii cu privire cum să fac economie la factură le-am aflat citind informații utile de pe respectivul site. Chiar am găsit câteva ponturi la care nici nu m-aş fi gândit, ca de exemplu:

Închideți sau scoateți din priză aparatura electronică

  • Stingeți lumina! Stingând luminile de pe holuri și din camere atunci când nu aveți nevoie de ele puteți economisi 60 de euro și 400 kg de emisii de CO2.
  • Închideți aparatele electronice. Utilizați butonul „pornit/oprit” de pe aparat. Un televizor deschis timp de 3 ore pe zi și lăsat în stand-by restul de 21 de ore utilizează aproximativ 40 % din necesarul de energie în modul standby.
  • Utilizați un singur prelungitor cu mai multe prize pentru aparatele dumneavoastră electronice.Atunci când nu le utilizați, apăsați butonul „oprit” și veți economisi în acest fel 10 % din energie.
  • Scoateți din priză încărcătorul telefonului mobil. Chiar și dacă nu este conectat la telefon, acesta consumă în continuare energie.
  • Scoateți din priză toate aparatele electrocasnice înainte de a pleca în vacanță. Dacă lăsați aparatele în priză, acestea continuă să consume energie — chiar și dacă sunt oprite.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: