Dureri fantomă, Teatrul de Artă București

 

Dureri fantomă de Vasili Sigarev

Traducerea: Marina Palii

Cu: George Constantinescu, Rareș Andrici, Mihaela Popa

Regia: Bogdan Budeş

 

Am primit o invitație la teatru, adevărul e că nu țin minte când am fost ultima dată  și  atunci : Hai la teatru!, la Teatru de Artă, din București.

Dureri fantomă, este un spectacol de teatru rupt din viață. Acțiunea piesei se desfășoară într-un depou de tramvai, seara, departe de lumea haotică a zilei. Povestea, este drama unei femei, interpretată minunat  de actrița Mihaela Popa,        care se luptă cu  dureri apuse, pierderea fețitei și teama de a nu-și pierde soțul.

Decorul sărăcios din depou marchiază, începutul piesei. Un reșou, pe care fierbe apa, o saltea  mai veche decât timpul, ce stă martora poveștii de viață a Olgăi, și celor doi muncitori. Gleb, omul experimentat pe care viața nu-l mai poate păcălii și Dimitri, studentul care abia deschide asupra lumii, cu o vodca mică. Spectacolul, începe cu lăsarea serii, apoi o voce ne anunță că nu avem voie să facem poze. Privim spre scena și așteptăm cu nerăbdarea începerea piesei. Actorii intră unul câte unul pe scenă, iar spectatorul este furat de scena, care se desfășoară atăt de real, în fața lui. Privind spectacolul, îți dai seama că nu există trecut, nu există amintiri. Transpunerea scenică, atât de reală a tinerilor actori, efectiv te fură, totul pare real, între spectator și actor nu există decât o secundă distanță.

Piesa de teatru Dureri fantomă a participat de-a lungul timpului, la festivaluri de teatru atât afară cât și înstrăinatateși a  primit,  Marele Premiu – “Cel mai bun spectacol” la Festivalul Internațional de Teatru Kolyada-Plays, Ekaterinburg, Rusia – iunie 2017. In Dureri fantomă, actori nu-și reprimă nici o stare, trăiesc efectiv ceea ce joacă,pun suflet și interpretează exemplar, dramatic, remarcabil, minunat, aspecte rupte din realitatea vieții, uneori cruntă.

Spectacolul nu este recomandat, persoanelor sub 16 ani.

Sursa foto: aici

 

 

 

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: