Descoperă SIE. Serios?

Am aflat de curând că cei mai mari bloggeri de pe meleagurile noastre mioritice fac reclamă la SIE. Serviciul de informații externe se pare că se apucă de social media pe lângă reclamele de 3 ani urcate pe internet, care se pare nu au produs nici-o emoție patriotică celor care ar dori să se angajeze.

Cam la începuturile acestui boom de vizibilitate am încercat de pe băncile facultății să văd care e șmenul cu cei de la SIE. Entuziast de felul meu, am completat ceva fromular online. A trecut ceva timp și o tipă mă anunță că serviciile secrete mă vor, numai că trebuie să astept un apel de confirmare pentru un interviu. Pare un prim test al răbdării de spion? Mai trece ceva timp și hopa mă sună un număr ascuns. La care eu mă asteptam la ceva prieten pus pe glume. Era defapt un tip serios și de aici iau drumul Bucurestiului.

Înainte de a poposi la sediul SIE l-am căutat pe google maps ca tot omul de rând, era un loc dealtfel în văzul lumii, doar dacă nu vrei nu îl găsesti. Ajuns acolo, sun la poartă și iese un tip mai bine făcut pe care vreau să îl întreb dacă am nimerit bine. Reacția lui a fost: Pssst! și nici-un alt cuvânt, doar un semn de a intra înăuntru. Săracu o fi venit din ceva misiune și o rămas fără limbă, ori nu dorea să desconspire adresa celui mai prost ascunzis.

De aici urmează câteva teste de inteligență, și altceva nu mai țin minte, nu că m-ar fi hipnotizat cumva. Erau oricum la un nivel apropiat de ceea ce dădusem la armată, pe când doream să intru la Institul Medico-Militar, altă poveste de prin București. Oricum după aceea a urmat interviul unde am aflat câteva chestii care nu îmi conveneau, aveau disponibil doar pentru agenți de teren (ori ceva de genu) iar aici am eschivat câteva întrebări din nesiguranță. Mă gândeam că am mers până-n urâtul București șă aflu detalii care nu mă făceau fericit. Rezultatul a fost că mă sună ei dacă am trecut de prima etapă.

Stiam că nu am trecut dar mi-am dat seama că nici nu doream să încep o carieră într-un domeniu de genul. Iar pentru bloggeri care au prezentat entuziast ceea ce au descoperit la SIE este praf în ochii. Trebuie să treci cu adevărat cât de puțin prin procesul de recrutare de la decizia de a te înscrie până la micile detalii de început…ceea ce au făcut ei a fost un spectacol pentru văzul lumii.

 

One thought on “Descoperă SIE. Serios?

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: