Death in paradise – un serial plin de mister

Death in paradise este un serial TV care a debutat în 2011. Acţiunea are loc în Caraibe pe insula fictivă Saint – Marie, care de fapt este Guadeloupe. Serialul “Moarte în paradis” are în centrul său un detectiv ce rezolvă cazuri, într-un stil familiar, cu o întorsătură contemporană, oferită de locaţia sa exotică.

Există surprize și mistere în povestiri, dar și conflicte de cultură și multe de descoperit despre Saint-Marie și oamenii săi.

Elementul familiar este structura serialului: evenimentul (moartea unui personaj), ancheta și apoi, în cele din urmă, deznodământul unde se dezvăluie criminalul. Este un fel de Hercule Poirot modern.

Serialul Death în Paradise este o producţie britanico-franceză şi până în prezent are 7 sezoane (a şaptea serie şi-a început difuzarea pe 4 ianuarie 2018).

Humphrey Goodman este numele detectivului din “Moarte în paradis.” Rolul a fost jucat de mai mulţi actori, precum Ben Miller (sezonul 1 -3), Kris Marshall (sezonul 3–6) şi Ardal O’Hanlon (sezonul 6–prezent).

 

 

Serialul a primit recenzii mixte de la critici, cea mai mare critică fiind îndreptată spre structura sa formală. Prima serie a fost lăudată pentru stilul revigorant. Introducerea lui Kris Marshall la începutul seriei 3 a fost deosebit de bine primită. Din păcate, a renunţat la rol deoarece era departe de familia sa. Rolul a fost preluat de către Ardal O’Hanlon.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *