Daca iti iubesti copii, iubesti si natura

Intotdeauna cand ma gandesc la schimbarile climatice ma gandesc la viitor si implicit la copii mei. Ce ma nelinisteste cel mai mult ca vor avea parte de niste probleme mostenite inca din timpul nostru. Intotdeauna ne gandim sa ii protejam sa nu se raneasca, sa nu se imbolnaveasca si toate par gandite pe termen scurt. Grija fata de copii ar trebui sa se ocupe si pentru viitorul lor mai indepartat, sa le lasam macar o cale de rezolvare pentru problemele actuale…

De aici am recurs la un titlu sentimental, un santaj pentru a va sublinia corelarea intre iubirea de copii si de natura. Ce facem noi in mod practic ca familie pentru a integra un mod sustenabil pentru un viitor luminos, va povestesc in cateva idei mai jos:

  1. Educatia pro-natura de mici.

In primul rand este important sa educam copii nostri in spiritul ecologiei, sa discutam tot timpul de ce e important sa protejam natura. Copilul nostru cel mare ne ajuta la reciclat si aruncatul la compost in coltul gradinii unde ajung resturi alimentare. Avem carti despre cum functioneaza natura, despre plante si animale, astfel a devenit un iubitor de tot ceea ce misca, ne-a surprins de multe ori de ceea ce intelege el.

Noi incercam sa facem schimbari in viata noastra asa din mers, cum invatam noi la o varsta este important ca cei mici sa creasca cu dorinta de a proteja natura. Odata cu ei este foarte probabil sa rasara vlastarul unei generatii apropiate de natura cu adevarat.

Un copil in natura. Gasit copac cazut in padure. Investigat radacini, coaja si concluzionat ca arborele a fost bolnav.
Timotei: Haide sa ii spunem ceva.
Noi, surprinsi… Ok
Timotei, mangaind scoarta indelung: Copacule, daca mai traiesti si daca mai sunt animale in tine, o sa avem grija de tine.

2. Folosirea scutecelor textile.

Deja suntem la al doilea copil la care folosim cu succes aceste scutece textile. Cu scutecele textile vei folosi mai multa apa pentru spalarea lor dar si-n procesul de productie, dar ofera mai multe oportunitati de a reduce impactul general asupra mediului.

3. Furnizarea de energie verde

Trebuie sa alegem companiile care au in plan reducerea de emisii cat mai posibil, cei care sunt indreptati spre aceasta solutie. Prin alegerile noastre ajungem sa responsabilizam si companiile sa ia atitudine fata de problemele de mediu.

Foarte posibil sa-mi schimb furnizorul de energie electrica. Ce e mai simplu decat cineva care te ajuta sa iti reduci impactul asupra mediului? Cei de la E.ON au o optiune de a furniza 100% energie regenerabila prin optiunea E.ON Green Home.

Vreau sa subliniez ca E.ON România a lansat campania „WE has no limits’’ prin care ne invită să construim împreună un viitor nelimitat de verde și sustenabil.

Împreună cu tine, ne străduim să avem un viitor mai bun, mai sustenabil și mai curat, cu soluții energetice la fel de diverse ca lumea în care trăim. Ne dorim ca produsele și serviciile noastre nu doar să îmbunătățească viața clienților noștri, ci și să ajute la crearea unui viitor mai bun pentru noi toți.

Prin ce actiuni crezi ca am putea sa avem un viitor mai bun, mai verde?

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: