Colectia Idea pentru baie de la Savinidue

Pentru un design cat mai reusit trebuie luat in calcul diferite considerații de proiectare.

Prosoape
Băile au adesea unul sau mai multe bare de prosoape sau inele de prosoape pentru prosoape agățate.

Mobila

Un dulap de baie
Unele băi conțin un dulap pentru baie pentru produse de igienă personală și medicamente și sertare sau rafturi (uneori sub formă de coloană) pentru depozitarea prosoapelor și a altor articole.

Bideu

Un bideu modern de tip tradiționalUnele băi conțin un bideu, care ar putea fi amplasat lângă o toaletă.

Instalatii sanitare
Proiectarea unei băi trebuie să ia în considerare utilizarea atât a apei calde cât și a celei reci, în cantități semnificative, pentru curățarea corpului. Apa este, de asemenea, utilizată pentru mutarea deșeurilor umane solide și lichide într-o canalizare sau o fosa septică. Apa poate fi stropită pe pereți și podea, iar aerul umed fierbinte poate provoca condens pe suprafețe reci. Din punct de vedere decorativ, baia prezintă o provocare. Materialele și învelitoarele pentru tavan, pereți și pardoseli trebuie să fie impermeabile la apă și curățate ușor și ușor. Utilizarea ceramicii sau sticlei, precum și a materialelor plastice netede, este obișnuită în băi pentru ușurința curățării. Astfel de suprafețe sunt adesea reci la atingere, totuși, astfel încât covoarele de baie rezistente la apă sau chiar covoarele de baie pot fi folosite pe podea pentru a face camera mai confortabilă. Alternativ, podeaua poate fi încălzită, eventual prin plasarea în mod strategic a covorașelor electrice rezistive sub faianța podelei sau a tubului de apă caldă radiantă aproape de partea inferioară a suprafeței pardoselii.

Un exemplu elegant de design baie gasiti in colectia Idea de la Savinidue, un stil modern placut si de bun gust.

O explorare a formelor expresive, texturi, linii drepte și a spațiului de depozitare.

Asocierea elegantă a materialul HPL al lavoarului cu MDF-ul înfoliat termic al mobilierului și dulapurilor suspendate, reunește designul și caracteristicile practice pentru a adăuga acel ceva special în baia ta. Pe lângă finisajele moderne ale mobilierului de baie, lavoarele din HPL sunt disponibile în 3 opțiuni: Miele, Rovere Ghiaccio și Sky.

Expresiv și modern. Modularitate și posibilități de personalizare remarcabile.

Electricitate
Aparatele electrice, cum ar fi luminile, încălzitoarele și suporturile de prosoape încălzite, trebuie, în general, să fie instalate ca corpuri de iluminat, cu conexiuni permanente mai degrabă decât prize. Acest lucru minimizează riscul de electrocutare. Mufele electrice ale întrerupătorului de circuit la pământ pot reduce riscul de electrocutare și sunt necesare pentru instalarea prizei de baie prin codurile electrice și de construcție din Statele Unite și Canada. În unele țări, cum ar fi Regatul Unit, numai prize speciale adecvate pentru aparate de ras electrice și periuțe de dinți electrice sunt permise în băi și sunt etichetate ca atare.

Iluminat
Iluminatul băii trebuie să fie uniform, luminos și trebuie să reducă la minimum strălucirea. Pentru toate activitățile precum bărbieritul, dușul, îngrijirea etc. trebuie să se asigure o iluminare echitabilă pe întreg spațiul băii. Zona oglinzii trebuie să aibă cu siguranță cel puțin două surse de lumină la cel puțin 1 metru distanță pentru a elimina orice umbră de pe față. Tonurile pielii și culoarea părului sunt evidențiate cu o nuanță de lumină galbenă. Lămpile de tavan și de perete trebuie să fie sigure pentru a fi utilizate în baie (piesele electrice trebuie să fie rezistente la stropire) și, prin urmare, trebuie să poarte o certificare adecvată, cum ar fi IP44.

Pentru alte colectii interesante gasiti mai jos pagina lor de facebook:

Savinidue facebook

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: